Sari la conținut
Home » Incident de o cruzime rară! Un bărbat și-a folosit CALUL până la EPUIZARE. Ce riscă stăpânul animalului

Incident de o cruzime rară! Un bărbat și-a folosit CALUL până la EPUIZARE. Ce riscă stăpânul animalului

Incident de o cruzime rară! Recent, s-a petrecut la Dobroiești, o localitate din apropierea Capitalei. Localnicii au anunțat imediat Protecția animalelor, care au venit cu un veterinar și cu un consilier municipal din București, luptător pentru drepturile necuvântătoarelor, informează digi24.ro.

Tudor Ionescu, consilier general CGMB, a declarat că animalul a primit îngrijiri, însă a murit după două zile: Calul era întins deja de vreo oră și ceva pe drum, primise niște perfuzii și un tratament primar din partea unui medic de acolo. Cred că în aceste momente putem vorbi de ucidere din culpă pentru că aceste rele tratamente și această epuizare au dus la decesul calului.

Medicii care au îngrijit animalul cu corpul plin de răni au sperat până în ultima clipă că o vor salva. Au dus-o la un adăpost pentru animale și au tratat-o în continuare, dar calul și-a dat sufletul după două zile.Florin Mlagiu , medic veterina: A fost folosit până la epuizare, nu a fost alimentat, adăpat, tratat.Stăpânul calului este anchetat acum și conform legii ar putea fi pedepsit cu un an de închisoare.

Etichete: