De 945 Vizualizari

În sfârşit se gândeşte cineva şi la amarâtele animale de povară! Cine nu respectă regulile, ia amendă

 

 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat prin care enumeră obligaţiile crescătorilor de animale de povară, de fermă şi de orgadă, pe perioada de caniculă.

Cu toate că aceste reguli ar trebui respectate în orice sezon, ANSVSA a subliniat că sunt musai necesare acum, pe perioada verii. Aşadar, crescătorii trebuie să asigure un adăpost corespunzător, ferit de razele soarelui, să asigure cantitatea optimă de furaje şi apă necesară, în cazul în care animalele sunt ţinute în afară, să se asigure că există umbrare, precum şi jgheaburi de apă potabilă, iar dacă sursele de apă sunt greu accesibile sau blocate, trebuie administrată apa manual în mod regulat, pentru a reduce riscul de deshidratare.

În caz de caniculă, animalele folosite pentru tracţiune sau alte activităţi de povară nu vor fi exploatate în intervalul de timp 12.00 – 18.00, dacă temperatura exterioară, la umbră, depăşeşte 25 de grade Celsius.

Toţi deţinătorii de animale au obligaţia legală de a lua toate măsurile necesare astfel încât să asigure cel puţin standarde minime privitoare la bunăstarea animalelor deţinute.

 

2 Comentarii

  1. este un lucru pozitiv pt noi cei care iubim animalele data fiind in vigoare aceasta lege vom ajunge si noi ca popor ,pas cu pas spre civilizatie.

  2. Oamenii nu mai fac o gramada din muncile grele pe care le faceau acum cativa zeci de ani, asadar haideti sa facem urmatorul pas si sa le scutim si pe animale, usor usor. Cu multumiri pentru miile de ani de ajutor …

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X