Sari la conținut
Home » In Marea Britanie, pregatirea unui caine ghid pentru nevazatori costa 70.000 E, in Romania, cu acesti bani pot fi pregatiti 10 caini!

In Marea Britanie, pregatirea unui caine ghid pentru nevazatori costa 70.000 E, in Romania, cu acesti bani pot fi pregatiti 10 caini!

Tabara de specialitate pentru nevazatori si cainii ghizi a ajuns anul acesta la editia a treia si este organizata de Asociatia Angel Dog Satu Mare, prima asociatie din Romania care pregateste de cativa ani caini ghizi pentru persoanele cu deficiente de vedere.La ora actuala, Asociatia Angel Dog are in pregatire doi caini ghizi – doi labradori, unul dintre acestia, Bongo, urmand sa mearga din primavara, la Targu Frumos, pentru a fi nu doar un prieten necuvantator bun pentru cea care a cerut sprijinul Angel Dog, ci pentru a fi un ajutor de nadejde in viata de zi cu zi a unei profesoare cu deficiente de vedere.Angel Dog a predat pana acum patru caini ghizi pentru nevazatori si, pentru ca rezultatele au fost foarte bune, s-a luat decizia continuarii acestei activitati de pregatire a cainilor, pe propria cheltuiala a asociatiei si cu ajutorul unor oameni cu suflet bun care sprijina initiativa ce a pornit in intreaga tara din Satu Mare. Specialistii satmareni sunt primii din Romania care se ocupa de instruirea cainilor ghizi pentru persoane cu deficiente de vedere! Iar nevazatorii care isi doresc un caine ghid pot sa il solicite si…il pot obtine, in mod gratuit!”Dresajul special al acestor caini ghizi dureaza pana la varsta de doi ani, dar nu se opreste aici. Cainele trebuie sa isi insuseasca deprinderi speciale, diferite semenilor sai, deoarece el cand poarta hamul, de fapt lucreaza”, spus Zoltan Szabo, fondatorul Angel Dog, intr-un material publicat pe site-ul asociatiei. Acesta a mai specificat faptul ca, daca în Marea Britanie, pregatirea unui caine ghid costa in jur de 70.000 de euro, in Romania – cu aceasta suma se pot pregati peste 10 caini.Pe parcursul zilelor de tabara se vor face vizite la institutii publice, se vor face deplasari cu mijloacele de transport in comun, vor avea loc, zilnic, exercitii de atasament, plimbari pe trotuar, prin centru, printre oameni, nevazatorii vor lucra cu cainii ghizi si vor traversa strada cu acestia.Asociatia Angel Dog face apel la satmarenii, dar nu doar ei pot sprijini proiectul de pregatire a cainilor ghizi pentru nevazatori. Cei care doresc sa ajute, sprijinind activitatea asociatiei, pot obtine mai multe informatii de pe site-ul www.angeldog.ro, iar donatii se pot face in contul RO56BTRL03101205T98619XX.