1112 Vizualizari

Împrumută-mi PISICA ta, în vacanță!

Un cuplu din Franța au avut o idee genială. Au creat o aplicație online, în care se pot înscrie cei care doresc sa găzduiască, temporar animale de companie, dar și cei care cauta o gazdă pentru felina pe care nu o pot lua cu ei în concediu.

Hugh și Mary au 27 de ani si sunt prieteni din liceu, iar ideea serviciului „colaborativ” – „Imprumuta-mi pisica ta!”  le-a venit intr-o cafenea din Arondismentul 9 din Paris (pretemoitonchat.com). Au pus-o in practica si au dezvoltat aceasta platforma online, prin care cei care cauta, dar si cei care ofera cazare sunt pusi in contact. Adica, proprietarii de pisici, care doresc o gazda in timpul vacantelor, diferitelor sarbatori, pentru pisicuța pe care nu au unde sa o lase, pot gasi, pe site, persoane fizice (gazde) care sa se bucure, contra cost, pentru perioade scurte, de compania, acesteia. De obicei, cazarea in pensiuni specializate este mai scumpa, conditiile sunt mai stricte si, de cele mai multe ori, animalele batrane sau cu probleme speciale – nu sunt acceptate.

Fiecare zi de gazduire costa 3 euro, pe care-i plateste proprietarul animalului, iar 1 euro din aceasta suma se duce catre site, care l-a randul sau, doneaza banii unei organizatii de caritate pentru animale. Restul sumei revine gazdei. Proprietarul asigura animalului hrana si nisipul pentru litiera.

Administratorii site-ului au formulat o serie de „porunci” pe care trebuie sa le respecte gazdele si proprietarii animalelor.

Astfel, in calitate de gazda, in timpul in care o pisica este incredintata – este obligatoriu petrecerea unui timp minim de o ora pe zi, in compania animalului. Trebuie, cel putin o data pe zi, hranit animalul. In nici un caz nu trebuie maltratat si nici lasat liber, nesupravegheat, sau  in apropierea unei ferestre deschise.

Este necesara curatarea litierei si anuntarea proprietarului animalului, daca apar probleme. Iar perioada de gazduire convenita, este obligatoriu a fi respectata. La fel, ete obligatorie respectarea oricaror recomandari primite in legatura cu pisica, din partea stapanului acesteia.

Obligatiile proprietarului pornesc de la contactarea gazdei, in 48 de ore de la momentul acceptarii custodiei animalului. Respectarea orelor stabilite pentru predarea si primirea animalului. Asigurarea hranei necesare pentru acoperirea intregii perioade de gazduire, si a nisipului pentru litiera. De asemenea, proprietarul trebuie sa se asigure ca animalul pe care-l lasa in gazda nu are purici. Si se obliga la rambursarea oricaror costuri veterinare ce au aparut neprevazut in timpul custodiei. Evident, proprietarul trebuie sa lase gazdei cateva date de contact unde poate fi gasit si sa anunte, imediat site-ul daca au aparut probleme.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Uite care este ADEVĂRUL din spatele ACESTEI IMAGINI. Poveste EMOȚIONANTĂ

Uite care este ADEVĂRUL din spatele ACESTEI IMAGINI. Poveste EMOȚIONANTĂ
03 Iul, 2017 la 1:25 pmModifica

FOTOGRAFIA care SPUNE CEA MAI IMPRESIONANTĂ POVESTE din toată lumea. Amestecul de emoţii a transformat această IMAGINE într-una MEMORABILĂ

FOTOGRAFIA care SPUNE CEA MAI IMPRESIONANTĂ POVESTE din toată lumea. Amestecul de emoţii a transformat această IMAGINE într-una MEMORABILĂ
27 Iun, 2017 la 11:05 amModifica

Povestea lui Scârţu îți va face ziua mai frumoasă: ”În cei peste 20 de ani ai mei am trăit multe evenimente…”

Povestea lui Scârţu îți va face ziua mai frumoasă: ”În cei peste 20 de ani ai mei am trăit multe evenimente…”
23 Iun, 2017 la 9:58 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X