5085 Vizualizari

Il mai stii pe cainele bolnav, adormit de stapanul lui in lac?

Afla ce s-a intamplat cu Schoep

La sfarșitul verii lui 2012, o poză făcea înconjurul lumii. În imagine, oamenii au putut vedea dragostea pura, speranță și putere. Americanul John Unger era surprins de lentila aparatului ținându-și câinele în brațe, în lacul Superior din Wisconsin, iar câinele părea că dormea.

Povestea celor doi, John Unger (49 de ani) și câinele Schoep (19 ani) s-a răspândit și ea cu o rapiditate fenomenală. Schoep este bolnav de artrită, iar durerile cumplite cauzate de aceasta boală sunt alinate de stăpânul său, cu o plimbare în apele lacului. „Schoep adoarme în fiecare noapte când este dus în lac. Când pluteşte, durerile provocate de artrită se liniştesc. Lacul este foarte cald acum, deci temperatura este perfectă”, a explicat atunci omul care a dat un nou sens altruismului.

Astazi, Schoep se simte bine, primește la fel de multă atenție din partea stăpânului său și a ținut să le ureze prietenilor lui virtuali, ”Craciun Fericit!”.

Face tratamente cu laser

Bătrânelul câine merge regulat la control medical și face tratamente cu laser pentru a ameliora artrita, dar John are grija să-i ofere și momente de bucurie, în fiecare zi: se joacă în zăpadă, merg la plimbări lungi și primește biscuiții lui preferați.

Un câine care ajuta câini

Anul trecut, dupa ce toata povestea lui și a cățelului său a devenit publică, John a decis să profite de faima venită peste noapte făcând acte caritabile pentru cățeii fără stăpân sau cei maltratati, asa cum a fost si Schoep pana la varsta de 8 luni, cand a fost salvat de el.

Cei doi au filmat un spot publicitar pentru asociația ”Iubește un animal”, încurajand oamenii să adopte.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X