Sari la conținut
Home » Igiena corporală la animăluțul tău de companie!

Igiena corporală la animăluțul tău de companie!

Ce nu ar trebui să mănânce animalele tale de companie?

Igiena corporală la animăluțul tău de companie! Igiena corporală la animalele de companie este un proces care poate părea complicat, dar de fapt este destul de simplu. Aceasta implică curățarea zonelor externe și a unor zone interne, cum ar fi ochii, urechile, dinții sau zona peri-anală a animalului de companie.

Igiena regulată este esențială pentru menținerea sănătății și confortului animalului dumneavoastră. Acest proces poate fi realizat atât de stăpân acasă, cât și de către profesioniști.

Igiena corporală la animăluțul tău de companie!

Medicii veterinari recomandă adesea evitarea băilor prea frecvente pentru animalele de companie, deoarece pielea lor este mai sensibilă decât a oamenilor. Aceasta secreționează uleiuri naturale care au rolul de a proteja pielea.

Spălarea prea frecventă poate înlătura aceste uleiuri, lăsând pielea vulnerabilă. Frecvența cu care trebuie să îmbăiați animalul de companie poate varia în funcție de specie, vârstă și mărime, iar medicul veterinar vă poate oferi recomandări în acest sens.

Puțini oameni știu că și animalele de companie pot dezvolta mătreață. Tăierea și perierea regulate pot ajuta la eliminarea mătreței, a excesului de păr și a prafului de pe pielea animalului.

Aceste practici ajută la menținerea pielii curate și sănătoase, prevenind infecțiile epidermei. Perierea este deosebit de benefică pentru pisici, deoarece reduce înghițirea excesivă de păr și formarea ghemotoacelor de blană. Perierea și tunderea trebuie efectuate în mod regulat.

Ochii animalului necesită îngrijire regulată

Ochii animalului necesită îngrijire regulată. Deoarece sunt organe sensibile. Îndepărtarea mătreței sau a altor particule care pot intra în ochi este importantă pentru sănătatea oculară a animalului. Ochiul poate fi curățat cu grijă cu un disc demachiat înmuiat în apă caldă. Utilizarea unor soluții speciale pentru curățarea ochilor poate fi discutată cu medicul veterinar.

Urechile animalelor de companie sunt un mediu propice pentru depunerea și dezvoltarea bacteriilor care pot duce la infecții. Prin curățarea regulată a urechilor, puteți preveni astfel de probleme.

Tăierea periodică a unghiilor animalului de companie este importantă pentru prevenirea accidentelor și a rănilor. Unghiile lungi pot rămâne prinse în obiecte sau pot răni alți oameni sau animale. Frecvența cu care trebuie să tăiați unghiile poate varia, iar medicul veterinar vă poate oferi sfaturi sau instrucțiuni pentru a face acest lucru corect. conform vet-pet.shop.ro.