De 580 Vizualizari

Ieri maidanez, azi finlandez!

La joacă, în piscină

 

Asociaţia finlandeză “Salvaţi câinii”, fondată în 2001, a găsit o modalitate extrem de benefică pentru a oferi o șansă maidanezilor la o viață decentă: îi oferă spre adopție în Finalnda! Și odată ajunși acolo, cățeii devin adevărați prinți.

 

Autor: Eugenia Caragancev

Se spune că gradul de civilizaţie al unei societăţi se poate observa din felul în care oamenii îşi tratează animalele. Finlandezii nu fac excepţie, ba, mai mult, asigură maidanezilor “importaţi” din România un trai liniştit, departe de greutăţile şi răutăţile pe care le-ar fi întâmpinat în ţară.

După ce stăpânii termină lucrul, îşi iau prietenii necuvântători si se opresc la un centru “SPA” pentru căţei. Acolo, joaca în piscină este la ea acasă, iar stăpânii îşi petrec timpul răsfăţându-şi patrupedele. După o baie bună, fiecare căţel este periat, uscat şi mângâiat de către stilistul său personal, stăpânul. Acest tip de activitate întăreşte legătura dintre cei doi parteneri şi sporeşte încrederea pe care o au unul în celălalt. Evident, există şi un preţ pentru aceste momente, însă nimic nu se compară cu fericirea blănoşilor.

Printre clienţii acestui centru se numără şi câţiva câini adoptaţi din România. Unii dintre ei au trecut de mult de perioada tinereţii, iar această a doua viaţă în ţara de la Marea Baltică le oferă ocazia unei bătrâneţi demne, aşa cum ar trebui să aibă orice vietate.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X