Sari la conținut
Home » Iepure talentat ca acesta sigur nu ai mai văzut. Execută perfect toate comenzile VIDEO

Iepure talentat ca acesta sigur nu ai mai văzut. Execută perfect toate comenzile VIDEO

Iepure talentat ca acesta sigur nu ai mai văzut. Pot fi iepurii dresați? Ei bine, da, iepurii de apartament pot fi dresați. Chiar dacă unii ar spune că nu pot învăța comenzi complexe precum câinii, aceștia au capacitatea intelectuală să răspundă unor comenzi simple.Un stăpân a reușit să dreseze un iepure atât de bine, încât acesta poate să facă slalom printre jaloane, mută obiecte dintr-un loc în altul, se rotește în jurul stăpânului, etc.Pentru a reuşi aşa ceva a fost nevoie de un antrenament intens, dar care în cele din urmă a dat roade. Dacă te-ai hotărât să-ți iei unul, uite cum începe acțiunea de dresaj.

  • În primul rând trebuie să îi puneți un nume, apoi de fiecare dată când interacționați cu iepurele, rostiți-i numele.
  • După ce s-a obișnuit cu numele lui, al doilea pas îl reprezintă învățarea comenzii „aici”. Înainte de a începe dresajul, iepurele nu trebuie hrănit cu cel puțin o oră înainte, astfel dorința pentru recompensă va fi mai mare.
  • Întinși pe jos, la o distanță de 1-2 metri față de iepure luați recompensa în mână și rostiți numele animalului pe un ton clar urmat apoi de „aici”  La început, iepurele va veni pentru că dorește recompensa și nu pentru că l-ați strigat. Repetați însă comanda pe toată distanța parcursă până la dumneavoastră și oferiți-i mângâieri pe creștet atunci când ajunge. Repetați acest exercițiu în fiecare zi. Nu prelungiți prea mult ședința, iepurele se poate plictisi sau poate obosi.
  • Trebuie să știți că fiecare iepure are personalitatea lui. Unii pot învăța în 2 săptămâni, iar alții în câteva luni. Important este să nu vă pierdeți răbdarea și să nu-l pedepsiți niciodată, ci să vă bucurați de timpul petrecut alături de el.

https://youtu.be/TpRQ8aidsOc