Sari la conținut
Home » Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine?

Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine?

Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine?

Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine? Siberienii sunt câini de sanie de mărime medie, grațioși și tenace, energici și distinși. În pofida taliei medii, ei au destulă forță, fiind capabili să tragă greutăți ușoare la viteză moderată, pe distanțe mari.

Sub denumirea de „tip”, standardul rasei descrie aspectul fizic precum și principalele caracteristici, cum ar fi dimensiunile, calitatea blănii și mișcarea. Importante deoarece se bazează pe utilizarea inițială a câinelui.

Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine?

Celelalte particularități, cum ar fi culoarea ochilor sau poziția urechilor, reprezintă mai mult detalii „cosmetice”. Standardul descrie un ideal al rasei, spre care tind toți crescătorii, dar niciun individ nu atinge perfectiunea.

Conducătorii de sanie din Noua Anglie și primii crescători de Husky au achiziționat un număr de câini de bază cu care au obținut recunoașterea rasei de către American Kennel Club și, astfel, în 1938, în America a luat ființă Siberian Husky Club.

Țara de origine: Rusia, omologat de S.U.A.; Utilitate: câine de sanie;

Aspect general
Acest câine de mărime medie este rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp agil, urechi drepte, vigilențe, și o coadă stufoasă ca de vulpe. Mersul său este lin, indiferent de distanța parcursă.

Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performanțele sale sunt evidente. Trage lejer, cu dexteritate, încărcături ușoare, pe distanțe lungi.

Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea puternică și, la fel ca și masculii.

Dau impresia că forța și rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberian își utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuință energia.

Cât de greu este un Husky?

Dimensiunea și greutatea
Înălțimea măsurată la greaban
Masculi: 55 cm – 60 cm; femele: 50 cm – 55 cm.
Greutatea
Masculi: 20 kg – 27 kg; femele: 16 kg – 23 kg.

Înălțimea este proporțională cu greutatea, măsurătorile de mai sus reprezentând extremele standardului.

Nu sunt admise alte dimensiuni, orice abatere de la standard fiind penalizată. Văzută din profil, lungimea corpului – măsurată de la umăr la crupă (pelvis) – este puțin mai mare decât înălțimea corpului, măsurată de la sol la greaban.

De reținut: cel mai important aspect în ceea ce privește înălțimea este ca lungimea picioarelor de la coate la sol să fie puțin mai mare decât distanța de la coate la greaban.

Husky Siberianul este nobil și prietenos, dar în același timp îndrăzneț și alert. Nu are sub nicio formă calitățile unui câine de pază și apărare.

Câinele matur este rezervat

Este gânditor și independent, cerință vitală pentru un câine de sanie, care trebuie să acționeze corect, fără urmă de greșeală, pentru a nu pune în pericol viața sa.

Câinele matur este rezervat, are o atitudine demnă, inteligentă și un caracter energic.

Întotdeauna este dispus la muncă sau la joacă, ceea ce îl recomandă și ca un bun câine de companie. Iubește în special copiii.

Nu se simte bine singur, fiind un câine de haită.

Cel mai frumos cadou pentru un Husky este o pereche cu care să se poată juca după bunul plac, fiind astfel mult mai liniștit.

Nu este un gurmand, se mulțumește cu puțin. Este foarte important ca alimentația să fie corect aleasă, pentru a menține câinele în formă, sănătos și cu un aspect corespunzător, conform eva.ro.