Sari la conținut
Home » Hovaward

Hovaward

  • de


Greutate: 25 – 40 kg
Inaltime: 58 – 70 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Numele sau vine de la expresia folosita in Evul Mediu : “Hofwarth” adica pazitor de gospodarie. Se presupune ca are aceeasi origine cu ciobanescul maghiar Kuvacs si cainele de turma elvetian. In picturile din secolul al XI lea si al XII lea sunt pictati caini cu o infatisare asemanatoare Hovawardului de azi. La inceputul secolului al XX-lea rasa a fost pe cale de disparitie, dar cativa iubitori ai acestei rase s-au decis sa o revitalizeze, astfel ca rasa de astazi este mai mult o rasa moderna decat descendenta dintr-o ramura straveche. Este putin cunoscut.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, cu o constitutie robusta. Capul este de marime medie, cu botul egal cu craniul cu fruntea lata, bombata. Ochii sunt de marime medie si de culoare inchisa. Urechile sunt triughiulare cu varf ascutit si lasate. Coada este lunga, dar fara sa atinga pamantul si stufoasa. Blana este dubla, cu un strat exterior alcatuit dintr-un par moale, lucios, usor ondulat de lungime medie, mai lung la gat si coada. Poate fi negru, negru cu o pata, negru cu galben pana la auriu, pata alba pe piept si varful cozii.

Personalitate Este un caine curajos si vigilent cu simtul mirosului foarte dezvoltat, echilibrat, jucaus. Este bland, afectuos, loial familiei si atasat mai ales de o persoana. Jucaus si rabdator cu copiii, este rezervat cu strainii si ii accepta numai cu acordul stapanului. Accepta alte animale si alti caini, chiar ii trateaza cu indiferenta daca a fost socializat de mic.

Ingrijire Blana acestui caine nu are nevoie de foarte multa ingrijire. Trebuie periat atunci cand se incalceste si mai des in parioada de naparlire.

Conditii de viata Este un caine activ, caruia ii place miscarea, activitatea in aer liber, dar se poate acomoda si intr-un apartament, daca i se asigura posibilitatea sa faca multa miscare zilnic. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine care se dreseaza usor caci este inteligent si ascultator. Un dresaj echilibrat, consecvent, cu un ton bland dar ferm va da foarte bune rezultate.

Utilitate Avand un miros foarte dezvoltat, este foarte bun pentru luat urma, cautari in avalanse. De asemenea este un foarte bun caine de paza, aparare si companie.