De 17697 Vizualizari

Harta ORORILOR – Ţările în care se consumă carne de câine! Nu o să-ţi vină să crezi în câte locuri din lume el e considerat o delicatesă!

Acest articol NU conţine imagini tulburătoare!

 

 

Unii au reuşit să ducă la extincţie o rasă superbă de câine,

prin mâncarea tuturor exemplarelor!!!

 

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume îşi motivează gestul barbar de a hăcui şi a mânca un câine prin fel şi fel de legende aberante: carnea de câine creşte potenţa, vindecă boli incurabile, e energizantă şi e făcătoare de minuni sau vrăji.

În secolul 21 încă mai există astfel de oameni, cu astfel de credinţe. Iată unde-i găseşti:

 

westie2

Camerun (Africa Centrală)

Băştinaşii din munţii Mandara consumă deseori carne de câine, având chiar şi pieţe în care o vând. Totodată, câinii domestici, de companie, sunt mâncaţi doar atunci când au de făcut un ritual (rugăciune).

 

Ghana (Africa de Vest)

Oamenii din Ghana consideră carnea de câine o delicatesă şi e servită, în primul rând, conducătorilor sau celor mai bogaţi dintre oameni. Triburile din Ghana sunt ahriate după carnea de câine şi o consideră făcătoare de minuni, poţiune pentru pace între triburi şi pentru iubire. Capul de câine este cea mai importante parte a animalului, acesta fiind mereu disputat de către meseni.

 

Nigeria

În unele zone din Nigeria, câinele este aliment: Akwa Ibom, Cross River, Plateau, Ondo, Taraba şi Gombe. Nigerienii cred că această carne e vindecătoare.

 

Canada

Cea mai ciudată lege privind consumul cărnii de câine vine din Canada. Şi ea sună aşa:  Este ileagal să vinzi sau să mănânci carne de câine. Aceste fapte pot fi realizate doar dacă acel câine este omorât şi tranşat în faţa unor inspectori federali. Dacă faptele se săvârşesc fără supravegherea unui inspector federal, se presupune că animalul a fost supus unor acte de cruzime, iar asta se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare.

 

China

Zeci de asociaţii de protejare a animalelor au luptat pentru trecerea în ilegalitate a consumului de carne de câine, zeci de ani. Într-un final au şi reuşit, mai exact în 2010. Totodată, legea este destul de permisivă, uşor de ignorat, iar în mai 2011, la un festival de mâncare au fost mâncaţi peste 15.000 de câini.

 

Hong Knog

Cu toate că în Hong Kong este ilegală uciderea şi mâncarea câinilor şi a pisicilor încă din 1950, locuitorii au nişte “pofte” de necontrolat. În decembrie 2006, patru locuitori ai acestui oraş au fost condamnaţi la 30 de zile de închisoare pentru măcelărirea a doi câini. În 1998 a mai fost un caz asemănător, în care individul care vâna animale de companie pentru a le mânca a primit o amendă usturătoare.

 

Taiwan

Şi în Taiwan există legi clare care interzic comercializarea şi mâncarea câinilor, dar asociaţile de ajutorare a animalelor susţin că poliţia din Taiwan nu aplică sancţiuni, iar masacrele continuă.

 

India

În India, carnea de câine este servită doar în anumite comunităţi din Nord-Est: Mizoram, Nagaland, and Manipur, locuri în care este considerată o delicatesă.

 

Indonezia

Aici, doar în unele regiuni se practică acest gest de cruzime. Carnea de câine este servită doar la ocazii speciale, precum nunţi sau de Crăciun.

Cel mai mare scandal pe acestă temă a fost generat în 2012 de vizita preşedintelui SUA, la tatăl său vitreg care i-ar fi gătit şi servit o porţie de carne de câine lui Barack Obama.

 

Japonia

În 2008, Japonia a importat 5 tone de carne de câine din China, comparativ cu 4,71 tone de carne de vacă, 14, 340 tone de carne de porc şi 115,882 tone de carne de pui. În Japonia există şi o reţetă care necesită pui de căţel…

 

Korea de Sud

Aici, carnea de câine e ceva obişnuit şi se consumă pe toată perioada anului, oriunde şi oricum. Din păcate, oricâte sute de reportaje dureroase s-au realizat despre modul în care sunt ţinuţi şi ucişi câinii, locuitorii din Korea de Sud s-au arătat neinteresaţi.  În Korea de Nord, oficialii au inclus carnea de câine pe lista alimentelor cu preţ fix.

 

Noua Zeenlandă

Aici sunt rar mâncaţi, dar există regiuni care se abat de la acest “post”. Legea e foarte permisivă, spunând doar faptul că omul are obligaţia să-l ucidă rapid, fără chinuri.

În Noua Zeenlandă un bărbat chiar a fost arestat după ce a fost surprins gătindu-şi pe grătarul din curte propriul câine.

 

Tahiti şi Hawaii

Băştinaşii creşteau acum câteva zeci de ani câinii, alături de porci, considerând ambele animale ori mâncare, ori companie. Dar majoritatea lor ajung pe masă, gătiţi. Hawaienii de exemplu au mâncat atât de mult câine încât au dus la extincţie o întreaga rasă de câine, Câinele Poi de Hawaii.

 

Vietnam

Pentru că vietnamezii cred că mâncarea din carne de câine aduce noroc, aceştia o consumă pe cât de des posibil. Şi nu aduce doar noroc, ci şi potenţă bărbaţilor. Un kilogram de carne de câine costa circa 100 de dolari, adică salariul pe o lună a unui vietnamez de rând.

Surprinzător sau nu, pe lângă potenţă şi noroc, carnea de câine le mai oferă vietnamezilor şi holeră! În 2009, carnea de câine consumată a stârnit o epidemie greu de dus pentru acest popor. Totodată… au scăpat.

 

Elveţia

Nu ai spune că un popor atât de civilizat încă mai are reginui conduse de insticte primitive. Dar da, în Elveţia există oameni care adoră acest tip de carne şi deseori, pe internet sau în revistele locale, ajung reţete noi pentru carnea de câine.

Cu toate că 7.000 de elveţieni şi-au pus numele pe o petiţie în care cereau statului să ia măsuri, liderii au răspuns sec: “Statul nu poate monitoriza ce mănâncă fiecare cetăţean”.

 

33 Comentarii

 1. Nu vad de unde vine socul.
  In lume exista o pluralitate a culturilor si pentru fiecare obicei dintr-o cultura exista altele unde acelasi obicei e considerat desuet sau chiar ilegal.
  In India vaca este animal sfant, in alte locuri se mananca. Fiecare are dreptul sa traiasca dupa obiceiurile culturii sale.

  Poate atunci cand tot globul va deveni 100% vegetarian ne vom putea „oripila” de obiceiurile deviantilor, dar pana atunci sa invatam sa ne vedem fiecare de cultura proprie.

 2. Razvan Umblatu\ spune:

  De ce harta ororilor? India poate face o harta a ororilor mancatorilor de carne de vaca…sunt sigur ca pentru voi si carnea de cal e oroare…
  Nu va inteleg…sunteti vegetarieni total? Atunci jos palaria. Altfel, nu am nici un fel de respect pentru acest tip de articole. Cum mananci tu vaca sau oaie el mananca caine…care e diferenta in definitiv, decat ingustimea mintii tale care a crescut intr-o anumita cultura culinara?

  • Ella Ella spune:

   nu e carnea in sine problema, problema e tortura si placerea de a-l fierbe in ulei incins de viu, de a-l jupui de viu….asta ti se pare normal?
   Daca asta e cultura culinara, sa torturezi si sa mai si razi in timp ce o faci atunci avem o problema la mansarda.

 3. De ce e barbar sa mananci carne de caine in conditiile in care a manca carne (de vaca, de oaie, de porc, …) nu e barbar?
  Poate unora chiar le place. Personal nu am mancat (sau nu stiu sa fi mancat) dar cel putin o data cred ca as gusta.

 4. cainele e un animal ca oricare altul. De ce nu ar putea fi mancat? Cu ce e mai presus de oaie sau porc?????

 5. De ce-i asa horor sa mananci caini?
  Care-i diferenta intre a manca un caine sau un iepure, o rata, porumbel, cal etc..?
  Din perspectiva indienilor sa zicem, la fel de horor e ca la noi sa mananca vita.

  Poti manca orice animal daca doresti, ca doar nu-s facute sa ornamenteze gradina omului…

 6. fructratu; spune:

  da’ inumanii aparatori ai cainilor nu mananca pui? sau vita? popor ipocrit si redus mintal…puiul nu sufera cand merge in burdihanu’ ala urat si monstruos al aparatorilor de caini,nu-i asa? sau cand brigitte bardot rontaie cu proteza ei oripilanta o aripa de pui…aia nu e cruzime, hau babaciune?
  popor de 2 lei..ia uite ce bani am face de am vinde maidanezii prin vietnam…ar fi bani pt. casele de orfani..pt. ei saracii nu e nimeni sa iasa in strada sa protesteze… halal ong-uri,halal oameni hatri si negri la inima

 7. cristina spune:

  mancati dragilor si caini ca asta va este pofta! vaca sau gaina nu sunt animal de companie. aici este o diferenta. de de ce m as mira de reactia voastra
  ca multi dintre voi le si ffffteti ca asa va cere pofta

 8. Semper Fidelas spune:

  Ati uitat sa mentionati Romania pe harta mancatorilor de carne de caine. De multe ori micii (da, da, traditionalii mici) contin carne de caine. Nestiind ce mananca, comsumatorii i-au gasit deliciosi. Deci da, e cam nasol sa mananci carne de animale, e pacat, e crud, e nemilos… dar asta e… Si cand mancam plante vii facem pacate. Singura mancare admisa ar fi pulpa fructelor plantelor… Dar de acuma, viata in general se bazeaza pe „canibalism”.

 9. observator spune:

  Sunt unii care fac discriminare intre animale. Mai rau e cand se plica si la oameni…

 10. Se vede ca n ati avut nici un caine in viata voastra, cainele ii cel mai bun prieten al omului. La vaca nu ca i pasa de tine. Luati si cresteti un caine dupa ganditiva daca l ati putea manca. In timp de pace omul alege ce mananca, in timp de razboi nu. Cainele si calul un se manca, asta dava ATI avuto si un cal sau ATI calarit.

 11. NEW YORK spune:

  Holera cuima si alte nenorociri se vor abate asupra omenirii.Oamenii sint cei mai nenorociti si nemernici de pe planeta.InUSA este o lege acum sa se reduca consumul de carne considerabil si sacrificarea animalelor oamenii fiind incurajati sa devina vegetarieni.GOD BLESS AMERICA

 12. lehamite de caini spune:

  Dati cainii din Bucuresti vietnamiezilor: gratis – fericiti niste oameni saraci , va faceti pomana ( sau numai iepurasi, puiuti, mielusei, ieduti, vitelusi doriti?)

 13. BOZGAN GHEORGHE spune:

  In Coreea de Sud se consuma anual 5 MILIOANE de ciini. In Coreea de Nord carnea de ciine NU SE CONSUMA DE LOC
  nicidecum….”carne cu pret fix” cum zice autorul.Daca se afla ca un nordcoreean ar minca …ciine ar fi intrenat imediat la ospiciu,pentru ca prin conduita lui compromite valorile morale ale poporului nordcorean

 14. patrocle spune:

  Si care e diferenta intre a taia o vaca si a o manca si a taia un caine nu sunt tot animale,mie personal imi place carnea de caine o mananc mai ales cand merg in China,acolo este mult mai frageda pentru ca omoara cainii prin strangulare si nu apuca sa intre in rigor mortis

 15. Va e mila de caini? Da` vacile, porcii, oile, pasarile nu sufera cand sunt sacrificate? Noi, Romanii nu mancam carne de caine decat de Paste, cand se mai nimereste sa latre cate-un miel. Alte natii mananca si caini si serpi si scolopendre,in Mexic se consuma clatite cu plosnite, Asia e plina de gandaci,lacuste si paianjeni prajiti si n-a murit nimeni de asta. Romania si-ar putea echilibra balanta comerciala prin exportul de maidanezi, vanduti cu tot cu oengistele lacramoase, ca-s bune cu orez..

 16. cred ca unele dintre informatiile prezenta-te nu sunt corecte.
  din cate stiu in noua zeelanda doar daca nu tratezi corespunzator cainele , sar putea sa stai la arest. in ceea ce priveste servitul lor ca si mancare este o absurditate. este illegal. asta nu inseamna ca turisti sau rezidenti din tari unde asa ceva este normal, nu o fac . insa isi asuma riscul de a fi prinsi si a face inchisoare

 17. Socul vine de la faptul ca inainte de a fi omorati in Coreea de Sud,cainii sunt legati de picioare cu capul in jos si batuti in permanenta trei zile si trei nopti in ideea de a se elimina niste endorfine care cica ii fac pe cei care mananca virili !Un popor de salbatici inapoiati !Va rog sa ma credeti Coreea nu este o tara civilizata ,este doar o tara care a avut norocul sa fie ocupata de americani la timpul potrivit !

 18. marius stelica spune:

  daca in africa oamenii maninca caini, cum de este foamete pe acolo??????? mai bine si-ar manca copiii aia bonavi si slabi;;;;;;;;;;;;;;;;;; omul este cea mai agresiva fiinta de pe pamant ;;;;;;;;;;; sa asteptam ziua ziua cand si cainii vor manca oameni ;;; sau macar copii !!!!!!!!!!!! populatia de oameni de pe globi este prea mare ,,, deci mai mancati si copiii bolnavi …………….

 19. Numai comentarii idioate vad pe aici, exceptand pe cel al Cristinei, voi sunteti bolnavi la cap, cainele este un animal inteligent, de asta oamenii normali l-au ales ca animal de companie sau de paza, este un animal care are niste calitati exceptionale si pentru asta merita respectat si utilizat doar pentru a realiza activitati care nu-i lezeaza demnitatea.

  • Astea sunt comentariile care trec de cenzura. Eu am postat un comentariu ‘tehnic” explicand de ce nu se mananca carne de caine, pisica, leu, tigru etc. Si uite ca nu a fost lasat sa apara. Probabil si alte comentarii decente au avut aceeasi soarta.

 20. Nu inteleg unde-i oroarea ,sau pentru unii este bine samaninci de ex miel de pasti ca asa este datina la noi . Asa ausi alte popoare obiceiurile lor care-i oroarea???Ar trebuie exportati maidanezii din toate orasele romaniei in tari in carese consuma ciine ,ar ramine ong-urile fara obiet deactivitate ,nu ar mai fii atitia oameni muscati de ciini. Copilul meu avea 4 ani se juca cu mingea in fata blocului a fostmuscat de un maidanez ,am dus copilul la medic au urmatantirabicele iar ulterior ani buni i-a fost frica de ciini Acel ciine n-a mai muscat pe nimeni ,nico odata….

 21. Lipseste din lista România, unde carnea de câine se consuma de Pasti.

 22. ati uitat tara in care cainii mananca oameni.

 23. Ioana Roman spune:

  NOOO IO IN VIATA MEA NU AM MINCAT CARNE DE CIINE SAU DE CAL DOAR POATE UNDEVA UNDE NU AM STIUT CE SE SERVESTE.ODATA SE SERVEA IN TRENU DELLA ITALIA MA DUCEAM LA MILANO SI AM LUAT UN SENVIS SI CIND AM VRUT SA MANINC AM VAZUT O LABUTA DE BROASCA AM ARUNCAT PE GIAM SENVISU SI MAM DUS LA VECEU PENTRU A VOMITA.MIA FOST RAU NU STIAM CU CE SA MA MAI IAU PENTRU A UITA DAR NU AM PUTUT SI LUASEM DOAR DE 2ORI DIN SENVIS SI SUNT SIGURA CA AM VOMITAT TOT CE AM MINCAT.

 24. Ioana Roman spune:

  NOOO NU TREBUIE SA SE MANINCE CARNEA DE CIINE SAU CAL ASTA E TRADITIA ROMINILOR CRED CA SI A ORTODOXILOR DI LUME NU SUNT SIGURA CA TOTI ORTODOXI NU MANINCA ACESTE ANIMALE DAR IN ROMANIA NU SE MANINCA ASA CEVA.

 25. Cred ca mi se face greata!

 26. Putina carne de sobolan fiert si cu piept de pisica la gratar…o minune…..si cu niste pulpe de maidanez de tomberon…vai si cu sos de vrabie fiarte si cu crochete de cioara…super !!!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X