Sari la conținut
Home » Greșeli riscante pe care proprietarii de animale le fac frecvent

Greșeli riscante pe care proprietarii de animale le fac frecvent

Greșeli riscante pe care proprietarii de animale le fac frecvent. Când vine vorba despre creșterea unui animal de companie, deținătorii ignoră unele recomandări și le consideră a fi ”nesemnificative”, fără a ține cont de faptul că ele sunt esențiale pentru menținerea sănătății și a bunăstării animalului de companie ales.

1. Uită să-ți deparaziteze animalele de companie

Animale de casa nedeparazitate extern devin victime sigure care pot plăti chiar și cu prețul vieții. Puricii își vor deschie rapid un magazin pe pielea lor, mai ales vara și toamna, și îți vor umple casa cu ouă și pui.

Puricii pot răspândi, de asemenea, boli grave oamenilor, inclusiv ciuma bubonică. Sfătuiți-vă cu medicul veterinar despre medicamentele pe termen lung pentru purici și puneți un memento de rutină în calendarul dvs. pentru a-l oferi animalului dvs. de companie la timp.

2. Uită să își controleze animalele de căpușe când se întorc de la plimbare

După o plimbare prin pădure, proprietarii uită să își verifice animalul de companie de acești dăunători. În lume există câteva sute de diferite tipuri de căpușe și multe dintre ele sunt purtătoare de bacterii, virusuri sau alți agenți patogeni care provoacă boli atât la oameni, cât și la animale, cum ar fi boala Lyme sau encefalita de căpuse.

De asemenea, pot provoca boli grave și la pisici. Dacă găsiți una, scoateți-o cu o pensetă și aveți grijă să iasă tot capul și să nu-l zdrobiți. Dacă nu reușiți singur, un medic veterinar este soluția.

3. Nu îți sterilizezi animalul de companie

Milioane de pisici și câini trăiesc ajung pe străzi sau ajung să fie eutanasiați din cauza oamenilor. Cu toate acestea, mulți proprietari de animale sunt reticenți în sterilizarea sau castrarea animalelor de companie. Trebuie să știți că este o alegere sănătoasă pentru un animal. În primul rând scade riscul de cancer mamar la femei și cancer testicular la masculi. De asemenea, masculii sterilizați sunt mai puțin predispuși să fugă de acasă, să-și marcheze teritoriul sau să acționeze agresiv.

Discutați cu medicul veterinar despre decizia de a vă steriliza sau steriliza animalul.

4.  Îți lași câinele să te plimbe

Un câine slab instruit poate fi un pericol atunci când este plimbat. Zeci de mii de oameni ajung în urgență în fiecare an din cauza căzăturilor provocate de animalele lor de companie. Experții spun că dresajul este cel mai bun mod de a vă asigura că prietenul necuvântător să nu vă doboare în timpul plimbării de dimineață. :)

5. Îi lași mâncare la dispoziție

Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac proprietarii de animale de companie. Problema este că pisicile și câinii mănâncă adesea mai mult decât au nevoie. Dacă mâncarea este întotdeauna disponibilă, vor lua prea multe calorii și vor îngreuna prea mult. În schimb, urmați sugestiile de servire de pe eticheta alimentelor pentru animale de companie sau cereți sfatul medicului veterinar.