Sari la conținut
Home » Greșeli pe care stăpânii le fac frecvent în îngrijirea câinilor. Uite ce să faci ca să accepte

Greșeli pe care stăpânii le fac frecvent în îngrijirea câinilor. Uite ce să faci ca să accepte

Greșeli pe care stăpânii le fac frecvent în îngrijirea câinilor. Uite ce să faci ca să accepteGreșeli pe care stăpânii. A crește, a educa un câine înseamnă să-l integrăm într-un mediu social, să-i sporim toleranța la manipulări, să-i ușurăm comunicarea, să-i reducem reacțiile de frică și să asigurăm o relație de încredere cu oamenii, indiferent dacă îi cunoaștem sau nu.

Cum procedați?

Fiecare câine are o sensibilitate fizică proprie şi anut manipulări (chiar cele care ni se pot părea banale,n ar tigrii perierea, ştergerea labelor sau îngrijirea urrrici răni) pot deveni foarte dificile dacă ară, animaluluză să coopereze.Cea dintâi manipulare trebuie să fie de scurtă durată şi, mai ales, câinele nu trebuie să o experimen-teze ca pe o durere sau o forţare fizică. Este nevoie de multă răbdare şi de gesturi lente şi calme.Mult prea adesea, proprietarii şterg rapid labele, ridicându-le şi apucându-le prea brusc. Prin urmare, câinele încearcă să se sustragă, jucându-se cu prosopul sau pur și simplu morfolind mâna stăpânului.

Greșeli pe care stăpânii le fac frecvent în îngrijirea câinilor!

Specialiștii spun că este ideal să fie evitate tipurile de perii care produc dureri în timpul periatului. Câinii au câteva zone ale trupului foarte sensibile la periat, ca de exemplu: după urechi, piept, burtă și sub coadă.Câinii sunt precum copiii, foarte sensibili. Trebuie să învățați să indentificați semnele prin care câinele comunică, deoarece el încearcă să vă comunice starea sa de spirit atunci când este atins.Cum să accepte mai ușor să fie îngrijți. Uite câteva sfaturi utile:

  • Nu stați în picioare, aplecându-vă asupra câinelui vostru în timpul manipulărilor, mai bine stați în genunchi;
  • Faceți gesturi lente;
  • Mângâiați-l pentru a se relaxa, nu prin mișcări rapide, această mișcare îl agită și mai tare;
  • Folosește o perie moale;
  • În timpul periajului dați-i o recompensă;
  • Faceți ședințe foarte scurte, trei minute sunt suficiente, dar nu vă opriți, repetați exercițiul ca el să devină distractiv și să puteți constata o schimbare de comportament la animalul vostru de companie atunci când vede obiectele;
  • Este o muncă de duratăcare cere miultă precizie și precauții.

Foarte bine de reținut următurul lucru.

Câinii au o memorie asociativă, pe când omul una abstractă. Memoria asociativă are o durată de maxim 10 secunde. Câinele nu poate avea acces la ”biblioteca” lui atât timp cât cât nu are sub ochi obiectul corespunzător, într-o realitate concretă.