De 1580 Vizualizari

Grădina zoologică din Băneasa se transformă în parc natural

Vești bune pentru bucureșteni, dar și pentru animale

 

 

Condițiile precare în care conviețuiesc animalele de la grădina zoologică din cartierul Băneasa, București, se pare că au ajuns în atenția consilierilor locali.  Primăria Generală a Bucureştiului vrea să transforme Grădina Zoologică de la marginea capitalei într-un Bio Parc Zoo, desfăşurat pe o suprafaţă de 10 ori mai mare faţă de actualul amplasament.

Actuala Zoo nu îndeplinește normele impuse de Uniunea Europeană în privința spațiului pentru fiecare animal, având o suprafață de 5,8 hectare, și, mai rău, terenul pe care se află este revendicat.

Așadar, cele 57 de hectare de pădure se vor transforma într-o rezervație naturală pentru cele 1.834 de vietăți, iar numărul lor ar putea crește până la 7.000, susțin consilierii din Primăria Generală a Capitalei.

 

5 Comentarii

  1. din parc natural se va transforma in terasa. vezi parcurile din Bucuresti (herastrau, circ, tineretului…) boicotati terasele din parcuri

  2. Toate gradinile zoologice ar trebui desfiintate. Nu numai de la noi, ci din intreaga lume.

  3. S-o vedem si pe-asta. Ar fi frumos, dar numarul animalelor sa ramana acelasi, ce rost are un loc mai mare daca aduc de 7 ori mai multe animale? Locul animalelor e in libertate, sa inceteze sa mai lase animalele sa se inmulteasca in captivitate, ca oricum in Romania nu se face nici educatie si nici cercetare in domeniu.

  4. in primul rind in gradinile zoologice de la noi animalele sunt tratate in ultimul hal din cauza nesimtirii si neomeniei celor care administreaza si care lucreaza acolo……primul lucru care trebuie imbunatatit la noi este mentalitatea oamenilor, cu totii trebuie sa intelegem ca animalele au dreptul si ele la respect, la un trai decent, la hrana si la un ambient in care sa se poata dezvolta fizic si psihic, deja este o pedeapsa pe viata pt ele sa stea inchise in acele custi sau in acele spatii mici, de multe ori in murdarie si suferind de foame……..mai intii sa avem mila pt ele si sa le tratam cu omenie, dupa care, daca se poate sa imbunatatim spatiile si conditiile(mai ales ca UE ne da bani), cu atit mai bine….

  5. Este cea mai mare teapa posibila.De ce sa tai padurea Baneasa si sa tragi acolo parcari si birouri cand exista atatea terenuri virane unde se aduna gunoaie si ai putea sa faci de la zero totul.Prtimaria sa faca bine si sa analizeze toate maidanele de pe langa capitala si sa inceapa acolo sa traseze proiectul pentru o super gradina zoologica.Daca se aproba defrisarea si asa amaratei paduri de la Baneasa se va deschide cutia Pandorei.
    Sunt total impotriva si va rog pe toti sa analizati cu atentie si sa vedeti ce se ascunde in spatele acestei afaceri.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X