De 1573 Vizualizari

Gorila estică – cea mai mare gorilă din lume, la un pas de dispariție

sursa foto - https://www.thinglink.com

Cea mai mare gorilă din lume este la un pas de dispariție, victimă a unei creșteri a braconajului în Republica Democrată Congo, care a propulsat-o zilele trecute, în rândul speciilor „critic periclitate” la nivel mondial, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În prezent mai există doar 5.000 de exemplare de gorilă estică (Gorilla beringei), o specie maiestuoasă, care se află acum „la un pas de dispariție”, au anunțat reprezentanții Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN), aflați la Congresul internațional din Honolulu. „Vedem cum gorila estică – de care suntem strâns legați – se îndreaptă ușor către dispariție, ceea ce e realmente consternant”, a declarat Inger Andersen, directoarea generală a UICN.

Războiul, vânătoarea ilegală și pierderea unei părți a habitatului au dus „la un declin catastrofal al populației sale, redusă cu peste 70% în ultimii 20 de ani”, subliniază organizația internațională într-un comunicat.

Patru din cele șase specii de maimuțe antropoide sunt clasate în rândul speciilor „critic periclitate” pe lista roșie a speciilor amenințate, întocmită de UICN, inventarul cel mai complet al faunei și florei mondiale, actualizat: gorila estică, gorila vestică, urangutanul de Bornéo și urangutanul de Sumatra.

Cimpanzeii și maimuțele bonobos se află și ele „în pericol” și sunt la rândul lor amenințate cu dispariția.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X