Sari la conținut
Home » Golden Retriever / Retriever Auriu

Golden Retriever / Retriever Auriu

  • de


Greutate: 25 – 34 kg
Inaltime: 54 – 61 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Acest caine este rezultatul imperecherii intre Retrieveri cu blana dreapta, Treieveri cu blana sarmoasa, Tweed Spaniel de apa si Setteri roscati, si a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea si a ajuns sa fie una din cele mai raspandite rase din lume, fiind foarte apreciat pentru calitatile sale.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare, cu o constructie armonioasa, simetrica, cel mai frumos si nobil caine dintre rasele de retriever. Capul este lat, botul trapezoidal, nas negru sau maroniu inchis, stop bine definit. Ochii sunt destul de mari, ovali, de culoare inchisa. Urechile sunt scrute, ascutite, situate sus si lasate pe langa cap. Coada este de lungime medie, groasa si purtata lasat sau ridicata, dar nu mult peste linia spatelui. Blana este dubla, cu un par moale, drept sau usor ondulat in diferite nuante de auriu. Blana este mai dreasa si un pic mai lunga pe gat, abdomen, picioare, piept si coada. Poate avea o pata alba pe piept.

Personalitate Este un caine inteligent, cu o memorie buna, echilibrat, nu prea galagios, sensibil, tenace, vigilent. Este atasat, ascultator si devotat stapanului, afectuos si iubitor cu copiii, vigilent si precaut cu strainii. Se intelege foarte bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata periodic pentru a indeparta firele de par moarte si se va trima daca este necesar pentru a avea un aspect ingrijit si placut. Se va inlatura parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si se vor mentine urechile curate.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel destul de ridicat de activitate caruia ii place sa faca zilnic miscare, sa alerge pe langa o bicicleta, sa inoate, sa faca aport, sa participe la concursuri de dresaj, agilitate, flyball. Se poate adapta la conditiile oferite, chiar si intr-un apartament cu conditia sa faca zilnic msicarea de care are nevoie fizic si psihic. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Acest caine invata cu usurinta si nu va uita niciodata ce a invatat. Este un caine sensibil iar dresajul trebuie sa fie bland, cat mai variat pentru ca pot invata si au mult de oferit. Este bine daca se urmeaza un curs de dresaj.

Utilitate Folosit in trecut mai mult la vanatoarea de pasari mai ales la apa, astazi este folosit ca insotitor al persoanelor nevazatoare, la operatiuni de cautare si salvare. Este un placut, devotat si afectuos companion si un bun paznic.