Sari la conținut
Home » Godzilla din Thailanda a murit. Care este motivul decesului macacului

Godzilla din Thailanda a murit. Care este motivul decesului macacului

Godzilla din Thailanda a murit. Care este motivul decesului macacului. La vârsta de șase ani, Godzilla, un macac morbid de obez, a murit din cauza unei serii de afecțiuni legate de greutate, după ce s-a îndopat cu bunătățile pe care i le-au oferit trecătorii din Bangkok, Thailanda.

Godzilla, cel mai gras macac din Thailanda, moare din cauza unei boli legate de obezitate

Cu stăpânul său ținându-l de mâna micuță, Godzilla și-a dat ultima suflare la Crystal Pet Hospital din Bangkok, pe 6 mai.

Tânărul macac a fost omorât în mod uman, dar bărbatul și familia sa sunt sub tirul focului pentru că i-au alimentat dependența de dulciuri și alte bunătăți nesănătoase, făcând din animal o vedetă a tarabei lor de la piață și încurajându-l să moară.

Primata, care purta o vestă, primea mâncare nesănătoasă de la turiștii care treceau pe lângă ea, ceea ce a făcut ca aceasta să ia în greutate și să ajungă în cele din urmă la peste 19 kg, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul kilogramelor medii per macac.

Din păcate, odată ce a fost îndepărtat de mâncare proastă, starea lui nu s-a mai îmbunătățit cu adevărat, iar în cele din urmă a murit din cauza unei serii de afecțiuni legate de obezitate.

Godzilla a trăit doar șase ani, dar macacii pot trăi până la 37 de ani în captivitate. Cu toate acestea, dieta sa săracă în dulciuri și băuturi cu adaos de zahăr a contribuit la diabetul său, la afecțiunea tiroidiană și la sindromul Cushing. La taraba din piață a proprietarilor săi se primeau cadouri de la oamenii care se bucurau să-l privească mâncând, inclusiv diverse dulciuri. Se poate spune că generozitatea lor l-a ucis.

Părinții macacului au fost uciși de o mașină, iar fostul proprietar al lui Godzilla l-a lăsat în urmă. Așa au pretins proprietarii săi că l-au primit ca animal de companie. L-au legat pe Godzilla la standul lor de la piața de chifteluțe, deși știau că este împotriva legii să țină macacii ca animale de companie; în cele din urmă, el a atras turiști.

Godzilla a fost plasat într-o „tabără de grași” la un centru pentru animale sălbatice din provincia Chachoengsao, unde a fost hrănit cu o dietă mai sănătoasă, în urma capturării sale de către autorități cu trei ani înainte. La început, familiei sale nu i s-a permis să îl vadă, dar, în cele din urmă, li s-a permis să vorbească cu el și l-au susținut până la sfârșit.

„Pierderea lui este profund resimțită de noi. A fost ca un membru al familiei noastre”. Potrivit fostului proprietar al lui Godzilla, „am avut grijă de el și l-am salvat atunci când a fost abandonat. „Având în vedere dragostea lui pentru a mânca ceea ce îi dădeam, nu ar fi trebuit să fie luat niciodată din casa lui”.

Unchiul Fatty, un macac obez morbid care a căpătat notorietate în 2017, dar care nu a mai fost văzut de cinci ani, are o poveste tragică similară cu cea a lui Godzilla. Se crede că bunăvoința vizitatorilor l-a ucis și pe el.