Sari la conținut
Home » Glen of Imaal terrier

Glen of Imaal terrier

  • de


Greutate: 12 – 18 kg
Inaltime: 32 – 35 cm
Origine: Irlanda,

Istoric rasa Este un caine crescut de sute de ani in comitatul Wieklow, localitatea Gleen of Imaal de unde vine si numele. A fost recunoscut de Irish Kennel Club in 1933. A fost folosit pentru vanatoarea de vulpi, daunatori, bursuci.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, mai mult lung decat inalt, puternic. Capul este proportional cu corpul, frunte proeminenta, botul mai scurt decat capul, nasul negru. Ochii sunt de marime medie, distantati, rotunzi, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, distantate, pliate pe spate in repaos si ridicate complet sau pe jumatate cand este atent. Coada este scurta, purtata ridicata in sus sau taiata. Blana este dubla, cu un prim strat pufos si moale si un strat extern format dintr-un par de lungime medie, gros, des si zburlit. Culoarea poate fi gri-inchis cu suvite mai deschise, galben-pai sau tigrat.

Personalitate Este un caine inteligent, mai putin iritabil decat alti Terrieri, curajos, echilibrat, jucaus, vioi. Este afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii. Strainii sunt primiti galagios si cu rezerve. Unii caini pot avea tendinte de dominare fata de alti caini, dar nu au probleme cu alte animale daca au fost socializati cu ele.

Ingrijire Blana trebuie trimata de 2 ori pe an pentru a nu se incalci.

Conditii de viata Acest caine este usor adaptabil, poate trai atat in aer liber, cat si intr-un apartament. Are un nivel de activitate scazut si se simte bine si langa un stapan mai putin activ. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Este un caine care se dresaza usor chiar daca este uneori incapatanat si dominant. Dresajul trebuie sa fie consecvent si sa alterneze exercitiile de dresaj cu joaca.

Utilitate Este mai rar folosit pentru vanatoare si mai mult ca animal de companie.