De 3706 Vizualizari

Ghici care e pasarea care gandeste cat un copil de 4 ani!

Inteligenta NU e direct proportionala cu marimea capului!

Maria Mocanu

Papagalii sunt consideraţi a fi cele mai inteligente păsări. Sunt capabili sa distingă culori, forme, obiecte şi chiar oameni. Despre papagalul gri african se spune ca are configuraţia intelectuala şi emoţională a unui copil de trei-patru ani.

Aceste pasări sunt capabile sa foloseasca diferite solutii la problemele lor. Recent, s-a constatat că acest lucru este valabil şi pentru unele păsări: unele specii de păsări salbatice au fost văzute aşezând nuci pe şosea, ca sa treaca peste ele maşinile şi să le spargă.

african-grey-parrot-talk-to-animals

Papagalii africani, pot memora 100 de cuvinte şi sunt capabili să indentifice 50 de obiecte diferite, pot indentifica culori. Sunt capabili să combine cuvinte şi să formuleze fraze.

Pot avea o memorie exceptională – Păsările sălbatice strâng şi apoi ingroapă mii de seminţe, pe suprafeţe de sute de metri pătrati, apoi reusesc să regăseasca 90% din ele. Uneori, pasarile işi dezvăluie sentimentele – Oamenii de ştiinta spun ca păsarile au sentimente. Mulţi posesori de păsari spun că îsi pot da seama când pasarea lor este fericită sau tristă, mulţumită sau înspăimântată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un singur comentariu

  1. ar fi mai bine daca ati scoate background-ul transparent si fereastra idioata de pe fiecare pagina(motivul nu avem timp sa inchidem ferestre idioate pe care nu vom click-a niciodata)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X