Sari la conținut
Home » Găsit cu picioarele tăiate, un medic veterinar reușește să îi salveze viața unui cățel!

Găsit cu picioarele tăiate, un medic veterinar reușește să îi salveze viața unui cățel!

cățel

Găsit cu picioarele tăiate, un medic veterinar reușește să îi salveze viața unui cățel!

După ce a fost victima unui act de cruzime, un cățel reușește să își recapete abilitatea de a se deplasa!

Un biet animal de companie a fost găsit într-o pădure din sud-vestul Rusiei, într-un chin de nedescris. Se pare că cineva i-ar fi tăiat picioarele din cruzime, un gest cu totul de neînțeles.

„Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, unii voluntari cred că cineva i-a tăiat picioarele din cruzime”, a spus Gorcikov.

Monika a fost descoperită în decembrie 2020 în agonie într-o pădure din Krasnodar, în sud-vestul Rusiei. Apoi, în primăvara anului trecut, a fost lansată o campanie online în vederea strângerii de fonduri pentru ca Monika să aibă şansa la o viaţă nouă.

Din fericire pentru cățelușă, după două săptămâni și multă muncă și dragoste, un medic veterinar cu suflet mare a reușit să o facă din nou să meargă, în urma unei operații extrem de complicate.

„Norocul şi experienţa au jucat un rol important”, a declarat pentru AFP Serghei Gorcikov, medicul veterinar în vârstă de 33 de ani care se află în spatele acestei reuşite, la clinica „Best” din Novosibirsk, în Siberia.

Este pentru prima dată când el a efectuat un cvadruplu transplant la un câine, o intervenţie pe care a realizat-o anterior la o pisică, în 2019. Alţi aproximativ 30 de „pacienţi” ai săi au beneficiat de proteze de membre artificiale.

În decurs de o lună, grupul a strâns peste 400.000 de ruble (4.800 de euro), o sumă considerabilă în Rusia.

cățel
cățel

Potrivit medicului veterinar, se pare că oasele patrupedului vor putea să crească și să se adapteze în mod natural la proteze.