De 146 Vizualizari

Gan, inca un caine atestat pentru interventii la avalanse

Salvamontistul sibian Lucian Kieltsch si labradorul sau, Gan, au obtinut primul „brevet national unitate canina de interventie la avalansa” din judetul Sibiu. Potrivit turnulsfatului.ro, brevetul a fost primit dupa un stagiu de formare organizat timp de mai multe zile in masivul Fagaras, la cabana Capra.

„Dupa noua zile de munca intensa, frig, umezeala, multe ore de dat la lopata, avalanse in direct la fata locului, durere, sange, multa daruire si incapatanare de a reusi din partea fiecarui candidat si dupa un examen ale carui rigori au scos in evidenta calitatile echipajelor, cursul s-a incheiat cu brevetarea tuturor celor sase echipaje participante, intrand astfel in randul echipajelor canine de interventie speciala la avalansa din Romania”, povesteste, potriti sursei citate anterior, Lucian Kieltsch, instructor al Scolii nationale de salvamont si paramedic SMURD.

Gan este un labrador negru, de trei ani, antrenat si pentru cautarea victimelor la suprafata. Pana saptamana trecuta, in Romania mai erau atestati si operationali pentru salvarea din avalanse doar doi caini – unul din Arges si cel de-al doilea, din Caras Severin.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X