De 118 Vizualizari

Fructe înghețate – pentru animalele de la o gradină zoologică din Columbia

sursa foto - www.eltiempo.com

Totul pentru a infrunta canicula....

Îngrijitorii de la Santa Fe Zoo din orașul columbian Medellin au venit cu o idee inedită pentru implicarea vizitatorilor în activitățile din grădina zoologică menite să ajute animalele să se răcorească în căldura înăbușitoare, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

”În fiecare weekend pentru câte cinci ore în fiecare zi, până la data de 26 februarie, vizitatorii pot ajuta la prepararea acadelelor înghețate cu fructe pentru o varietate largă de animale”, a spus îngrijitorul și veterinarul Darwin Ruiz.

”În parcul central al grădinii zoologice, vizitatorii pot prepara fructele /…/, adăuga apă și congela înainte de a le da animalelor”, a mai spus acesta.

Aceste bunătăți înghețate sunt atârnate de ramurile copacilor pentru a fi accesibile animalelor.

Grădina zoologică a instalat de asemenea piscine și facilități suplimentare de apă în anumite zone pentru a ajuta animalele să se răcorească, iar vizitatorii pot ajuta să pulverizeze apă pe acestea.

Leii au fost văzuți lingând acadelele înghețate cu fructe, iar o fetiță stropea cu furtunul hipopotamii.

De la începutul lunii februarie, temperaturile nu au scăzut sub 30 de grade în orașul din vestul Columbiei, unde umiditatea a fost de 80%.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X