Sari la conținut
Home » Fructe de vară care ajută sistemul imunitar al câinilor. Cât de benefic este pepenele verde

Fructe de vară care ajută sistemul imunitar al câinilor. Cât de benefic este pepenele verde

Te-ai întrebat vreodată ce culori poate vedea câinele tău? sursă foto: James Wellbeloved.

Fie că sunteți în căutarea unor trufandale pe care să le împărțiți cu prietenul dumneavostră mustăcios într-o zi toridă de vară, fie că ați lăsat din greșeală un castron de pepene proaspăt la îndemâna câinelui, poate vă întrebați dacă au voie câinii să mânânce mânca pepene roșu.

sursă foto: Business Insider
sursă foto: Business Insider

Vestea bună este că nu există prea multe motive de îngrijorare atunci când vine vorba de câini care mănâncă acest fruct suculent, pepenele roșu este chiar un tratament sigur pentru patrupezi. Dar țineți cont de ce spune medicul veterinar de mai jos atunci când vine vorba de pepenele roșu și de o viață cât mai sănătoasă pentru cățelul dumneavoastră.

Pot câinii să mănânce pepene verde, ce spune medicul veterinar

Răspunsul este da, câinii pot mânca pepene verde dar cu anumite limite. „Pepenele roșu este sigur pentru câini să mănânce cu moderație, atâta timp cât nu se mănâncă semințele și coaja”, spune Tina Wismer, director senior la Centrul de control al otrăvurilor la animale ASPCA.

Coaja și semințele de pepene verde pot provoca probleme gastrointestinale, cum ar fi diaree, stomac deranjat sau blocaje intestinale așa că îndepărtați-le înainte de a împărți orice pepene verde cu câinele dumneavoastră. Moderația, așa cum spune Wismer, este cheia. La fel ca multe alte fructe, prea mult pepene verde poate provoca scaunul liber.

Câine care mănăncă pepene
câine care mănâncă pepene; sursă foto: Alpha Law

Așa că cel mai bine este să oferiți cățelului dumneavoastră câteva bucăți mici de pepene verde cu coaja și semințele îndepărtate, iar apoi să îl supravegheați pentru a vă asigura că este în acord cu stomacul său.

Bunătățile (inclusiv cele sănătoase) ar trebui să reprezinte doar 10 la sută din aportul caloric zilnic al câinelui dumneavoastră.
Hrăniți câinele cu bucăți mici pentru a evita pericolele de sufocare și păstrați coaja și semințele departe de îndemâna acestuia.

Sistemul imunitar și beneficiile nutriționale ale pepenelui roșu

Pepenele roșu este plin de vitaminele A, C, B6 și B1, precum și de calciu și potasiu, care sunt utile pentru sistemul imunitar al cățelului dumneavoastră. Potrivit USDA, pepenele roșu are aproximativ 92% apă, așa că dacă îi oferiți câinelui o gustare îl poate ajuta să rămână hidratat într-o zi călduroasă.

sursă foto: James Wellbeloved.
Labrador care papă pepene; sursă foto: James Wellbeloved.

Dar, din cauza conținutului ridicat de apă, Wismer sfătuiește că este posibil să aibă nevoie să iasă mai des la toaletă. Pepenele roșu este, de asemenea, destul de bogat în zahăr, așa că cel mai bine este să limitați la un tratament gustos, o dată la o anumită perioadă. Puteți chiar să înghețați câteva bucăți și să îi dați câinelui un răsfăț răcoros atunci când este foarte cald afară.

Indiferent de perioada anului, pepenele roșu este un deliciu minunat de împărțit, dar ca majoritatea fructelor, mai puțin înseamnă mai mult. Introduceți pepenele roșu în cantități mici și rar. Animalul de companie va adora această gustare răcoritoare și plină de nutriție.

Fructe care nu sunt sigure pentru animalul de companie

Nu-i dați sub nicio formă câinelui dumneavoastră struguri sau stafide, deoarece acestea sunt toxice pentru câini și pot provoca chiar insuficiență renală. Alte fructe care pot cauza probleme de sănătate în cantități mari includ:

Nuca de cocos; Avocado; Roșiile verzi; Sâmburi de fructe din cireșe, piersici, prune și nectarine, care conțin cianură; Orice fruct acoperit sau înmuiat în ciocolată, potrivit dailypaws.com.