Sari la conținut
Home » Frigul extrem, cauza pentru care au eșuat mii de țestoase la țărm! Totul putea să devină un dezastru ecologic

Frigul extrem, cauza pentru care au eșuat mii de țestoase la țărm! Totul putea să devină un dezastru ecologic

  • de

Frigul extrem, cauza pentru care au eșuat mii de țestoase la țărm! Totul putea să devină un dezastru ecologic.

În statul american Texas, mii de țestoase au fost găsite eșuate la țărm!

Potrivit Reuters și citat de AGERPRES, temperaturile extrem de scăzute din zilele trecute au dus la un fenomen cu totul neobișnuit, după ce mii de broaște țestoase au eșuat la țărm din cauza frigului.

Scăderea bruscă de temperatură a dat peste cap mii de ţestoase marine care au eşuat pe plajele din Insula South Padre, situată în largul coastei de sud a Texasului.

Mobilizare exemplară pentru a salva animalele aflate în pericol!

Milioane de texani au rămas fără căldură din cauza penelor de curent de pe teritoriul statului, cauzate de vremea deosebit de rece, atât temperatura aerului cât şi cea a apei atingând valori situate cu mult sub nivelurile obişnuite.

Voluntarii au transportat aproximativ 4.700 de broaşte ţestoase la un centru de evenimente, devenit adăpost pentru animalele aflate în pericol, unde au fost amplasate în căzi şi în spaţii închise, urmând să fie eliberate când apa va fi mai caldă:

„Este un eveniment fără precedent”, a declarat Wendy Knight, director executiv al centrului de cercetare şi conservare Sea Turtle Inc, care a condus operaţiunea de salvare.

Caum a descris broaştele ţestoase drept ”amorţite de frig” – o stare în care animalele cu sânge rece prezintă reacţii hipotermice bruşte, precum letargie şi incapacitate de mişcare, la scăderea temperaturii din mediul înconjurător:

Ne-am extins pe ambele aripi. Căldura revine pe coridor. Am colectat o mulţime, acum vom încerca să le salvăm”, a adăugat el. a povestit Caum în una dintre înregistrările video.

Potrivit lui Knight, în mod normal între o sută şi cinci sute de broaşte ţestoase eşuează în fiecare iarnă pe plajele din sudul statului Texas.