123 Vizualizari

Fluturi tropicali vii, la Muzeul Antipa

sursa foto: http: merg.in/bucuresti

Expozitia temporara de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi” se va deschide in gradina Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in perioada 18 iunie – 4 septembrie.

Inca de la deschidere, expozitia va propune sa admirati specii remarcabile de fluturi, dintre care: „Fluturele cap-de-bufnita comun”, unul dintre gigantii faunei americane de fluturi, sau „Imparatul”, a carui culoare albastra metalizata a fetei superioare a aripilor nu este rezultatul prezentei unui pigment, ci se datoreaza unui efect optic produs de structura microscopica a solzilor ce acopera aripile acestei insecte. Chiar daca are o talie mai putin impozanta, „Roscatul cu aripi dantelate”, o specie larg raspandita in zonele impadurite din sud-estul Asiei, aduce un plus de frumusete si delicatete acestei expozitii. In paralel cu expozitia si pe toata durata ei, muzeul va organiza o serie de ateliere in care specialistii vor destainui copiilor aspecte mai putin cunoscute din viata acestor insecte.

„Culorile prind aripi” ofera deopotriva posibilitatea observarii si cunoasterii detaliate a vietii si obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii. Pretul unui bilet de intrare la expozitia „Culorile prind aripi” este de 10 lei pentru copii, studenti si pensionari si de 12 lei pentru adulti. Copiii cu varsta mai mica de trei ani au accesul gratuit in expozitie.

Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Accesul vizitatorilor in expozitie este permis pana la ora 17.30.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X