De 1072 Vizualizari

Florin Piersic: ”Cel mai mult în viața asta l-am iubit pe Ciprian!”

A jucat alături de el în aproape toate filmele

Un artist ca Florin Piersic se naște o dată la un secol, iar talentul său în actorie a fost însoțit și de dragoste față de animale. A iubit mult câinii, dar cel care i-a marcat sufletul a fost Ciprian, calul alături de care a jucat în numeroase filme.

”Dacă am fost legat de vreun animal, acela a fost calul. Pentru mine, caii au fost tot. Primul cal pe care l-am încălecat, Gazal, a fost la filmările pentru ”De-aș fi Harap Alb” al lui Ion Popescu Gopo. Celălalt cal a fost o nebunie! Fulger îl chema și era calul meu din ”Haiducii lui Șaptecai”. Iar calul care m-a marcat pe viață a fost Ciprian. L-am încălecat în aproape toate filmele: Drumul oaselor, Trandafirul galben, Misterele Bucureștilor, Masca de argint, Totul se plătește, Colierul de turcoaze și așa mai departe”, a povestit marele actor în cadrul emisiunii lui Dan Negru, Te pui cu blondele.

 

”Dacă arați unui animal afecțiune, el îți va răspunde la fel. Am jucat o scenă cu Marga Barbu și cu Iurie Darie. Făceam o scenă în care eu veneam pe cal, ei erau în căruță. Mi-a spus atunci Doru Năstase că trebuie să descalec:

-Te pui în genunchi, îți scoți pălăria și spui „miroase a pădure”.

Nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat. De ce? Pentru că în momentul în care am descălecat și am pornit pe distanța asta de 8-10 metri până la locul în care trebuia să mă pun în genunchi, calul a venit după mine. Atât de tare mă iubea. Ciprian a venit lângă umărul meu și a început să mă împingă cu capul, ca și cum zicea să-i dau atenție. În momentul acela Doru Năstase și-a pus mâinile în cap și a strigat ”Extraordinar!”. Și așa a rămas scena în film”, și-a amintit cu lacrimi în ochi Florin Piersic.

După ani de zile Florin Piersic s-a dus să-l vadă pe Ciprian. ”În momentul în care am intrat în grajd, a început să necheze și să se bucure, nu m-a uitat nicio clipă”, a mai spus maestrul, vizibil emoționat.

 

Înainte de Sărbători, câinele marelui actor a fost omorât

Tot în cadrul emisiunii lui Dan Negru, marele actor clujean a lămurit circumstanțele în care a fost omorât câinele său, cu puțin timp înainte de sărbători: ”Acum o lună de zile cineva, știu cine, dar nu pot să spun, mi-a împușcat câinele de la căbănuța pe care o am. Câinele pe care eu îl adoram. Soția mea a plâns trei zile. Câinele a ieșit din curte, s-a dus în pădure, iar la scurt timp am auzit o împușcătură. De atunci nu l-am mai găsit. Cel care l-a împușcat l-a luat și l-a ascuns”, a povestit Florin Piersic, cu lacrimi în ochi.

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X