Sari la conținut
Home » Field Spaniel / Epagneul Field

Field Spaniel / Epagneul Field

  • de


Greutate: 16 – 23 kg
Inaltime: 42 – 45 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Are aceleasi origini ca si ceilalti spanieli. A fost dezvoltat impreuna cu Coker spaniel, dar este mai putin raspandit ca acesta.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, robust construit pentru activitate si rezistenta, cu un corp mai lung decat inalt, botul lung si nu prea lat cu un nas mare de culoare blanii. Ochii sunt destul de mari, migdalati, castaniu inchis sau brun. Urechile sunt potrivit de lungi, late, fixate jos, lasate pe langa cap si acoperite cu un par bogat, lung in franjuri. Coada este dreapta sau usor curbata, ridicata dar nu mai sus de linia spatelui sau usor curbata si acoperita cu franjuri matasoase. Poate fi si taiata scurt. Blana are un par de lungime medie, des, lucios, impermeabil, neted sau usor ondulat, matasos, mai scurt pe cap si mai des formand franjuri pe piept, abdoment, partea posterioara a picioarelor si partea inferioara a cozii. Poate avea culorile: rosu inchis, galben maroniu, mahon, negru cu sau fara pata alba pe piept si gat.

Personalitate Este un caine sprinten, activ, inteligent, perseverent, abil, jucaus dar putin incapatanat. Este afectuos, sensibil si devotat familiei, dar mai ales unei persoane, bland si rabdator cu copiii, dar daca este necajit devine agresiv. Socializat de mic cu alti caini si alte animale nu va avea probleme cand va fi mare. In general este destul de prietenos chiar si cu persoane necunoscute si destul de galagios.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata pentru a-si pastra aspectul ingrijit si trimata manual de 3-4 ori pe an. Se va inlatura parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi, mentinandu-le curate.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii, dar care se poate acomoda si la conditiile oferite intr-un apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care au nevoie, avand un nivel destul de ridicat de activitate. De aceea este recomandat unei familii active, tip sportiv si foarte iubitoare caci devine nervos daca nu i se da atentie. Instinctul de vanatoare este foarte bine dezvoltat si de aceea va avea tendinta sa plece de langa stapan pentru a urma unele mirosuri interesante, sau poate parasi curtea daca nu este bine ingradita. Are aptitudini pentru sporturile de camp, ii plac plimbarile lungi sa alerge, sa se joace, sa inoate. Are nevoie de dresaj si socializare.

Dresaj Este un caine inteligent, sensibil la vocea stapanului si de aceea nu vor fi probleme cu dresajul. Cu o atitudine rabdatoare, consecventa, echilibrata si blanda se pot obtine rezultate dorite.

Utilitate Este in primul rand un bun vanator mai ales in campie, dar si un sensibil si afectuos companion.