De 1288 Vizualizari

Fidelitatea absolută nu există? S-a demonstrat că și lebedele își înșeală partenerii!

Mit spulberat!

Autor: Roxana Roseti

Despre lebede se spune că ar fi întruchiparea fidelităţii faţă de partener. Specialiştii australieni au ajuns însă la concluzia că este doar o legendă. Şi încă una exagerată, pentru că multe lebede îşi înşeală partenerii.

Populaţia de lebede de pe Lacul Albert din Melbourne a fost monitorizată, acum câțiva ani, pe o perioadă mai lungă de timp. Specialiştii au lipit microchipuri pe coada masculilor şi un decodor pe spatele femelelor.

Aventuri secrete

Echipamentul a înregistrat cum, pe timpul nopţii, femelele îşi părăseau partenerul stabil. Iar intervalul de timp pentru care acestea dispăreau ia făcut pe cercetători să creadă că păsările doreau să păstreze secretul aventurilor nocturne. Pentru că, dacă masculul afla de infidelitatea femelei, ar fi dat înapoi și abandona îndatoririle parentale, cum ar fi, spre exemplu, clocirea ouălor sau îngrijirea puilor.

Cercetătorii susţin că, atât femela, cât şi masculul implicaţi în aventurile nocturne aveau, la rândul lor, câte o relaţie stabilă.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X