De 3145 Vizualizari

Festivalul cărnii de câine divizează populaţia chineză

Festivalul anual al cărnii de câine, organizat vineri în localitatea Yulin din sudul Chinei, în timpul căruia sunt sacrificaţi circa 10.000 de pui de căţel pentru a satisface poftele unora, a divizat opinia publică locală, relatează agenţia EFE.

La „Festivalul cărnii de câine şi al litchi” (un fruct specific chinezesc), participanţii pot să mănânce carne de câine gătit „la cratiţă”, fructe litchi şi beau lichior de cereale.

Locuitorii acestui oraş cred că, dacă în timpul verii consumă carne de câine, vântul din vest îşi schimbă direcţia şi nu mai vine peste ei, evitând astfel „invazia” bolilor.

Dar festivalul de anul acesta a intensificat dezbaterea între internauţii chinezi şi asociaţiile pentru protecţia animalelor, vreo 20 dintre acestea emiţând un document comun urgent în care cer interzicerea consumului cărnii de câine.

Dezbaterea ia amploare pe reţelele de socializare chineze, aici observându-se că opiniile sunt împărţite între cei care consideră că nu este nimic rău în păstrarea acestei tradiţii şi cei care se împotrivesc consumului de carne de câine. Aceştia din urmă cred că să mănânci carne de câine este ceva brutal şi inuman, dar ceilalţi consideră că este acelaşi lucru ca şi când ai mânca pui, porc sau vită.

„Consumul cărnii de câine este un obicei alimentar în rândul cetăţenilor chinezi, nu este ilegal şi nu este nici împotriva moralei”, spune un responsabil al Centrului de Cercetare a Culturii şi Obiceiurilor din regiunea Guangxi, unde se află oraşul Yulin.

Potrivit presei chineze, în pieţele acestui oraş carnea de câine se vinde cu 60 de yuani kilogramul, circa 7,5 euro.

8 Comentarii

 1. New York spune:

  Banditi de Chinezi criminali o sa va puna cineva pielea in bat curind.Cei mai nenorociti si sadici acesti Chinezoi.O sa se manince intre ei curind nu o sa le mearga bine.LOSERS

 2. FUCK CHINA bunch of losers

  • Chiriac Valeria spune:

   Mda… nu am cunostinta de comentarii similare din partea indienilor despre consumatorii de carne de vita din intreaga lume.

 3. sa mai veniti si pe la noi cu festivalul asta. avezi ce manca cam 100 de ani. o idee super. ar trebui sa organizam si noi. ieftin si bun. recomand micii cotletul si pastrama. mm……

 4. Constantin Balaceanu Stolnici spune:

  E plina Romania de caini, asa ca veniti repede ca aveti pe saturate. Si o sa o tinem numai in Festivaluri .

 5. Vrinceanu Ungureanu Maria spune:

  Referitor la consumul de carne de ciine ,unele popoare folosesc aceasta carne deci Chinezi ,precum evreii nu consuma carnea de porc deci nu e mare nenorocire fiecare popor consuma ce vor nu e de condamnat ,noi Romini nu vrem la fel si Italieni maninca broaste noi romini nu deci fiecare popor are felul lor de a se hrani .

 6. Vai de vai…

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X