Sari la conținut
Home » Femeia care a abandonat o pisică cu pui merită o pedeapsă mai dură. Tudor Tim Ionescu: „O spun cu regret!”

Femeia care a abandonat o pisică cu pui merită o pedeapsă mai dură. Tudor Tim Ionescu: „O spun cu regret!”

Pedepsele sunt foarte indulgente pentru oamenii care își abandonează animalele de companie.Practic, femeia care a abandonat o pisică cu pui merită o pedeapsă mai dură, spune Tudor Tim Ionescu. Politicianul a explicat cum poate fi pedepsită femeia pentru fapta sa.„Legea după care ar trebui să fie pedepsită doamna care a abandonat pisicile (pentru a putea fi condamnată la închisoare, n.r.) nu este aplicabilă în acest caz. Ordonanța de Urgență 155/2001 privește programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Și tot ceea ce se spune acolo, inclusiv zona de abandon, care este într-adevăr o infracțiune… vizează câinii adoptați din adăposturile publice”, a explicat tânărul care a debutat în lumea publică când a avut o aventură cu Oana Zăvoranu.

Pedeapsa maximă… este destul de blândă

„Din păcate, repet, din păcate, în cazul de față nefiind vorba de un câine, se merge pe legea 205/2004 unde, în acest moment, abandonul este o sancțiune contravențională. Și eu mi-aș dori ca Parlamentul să legifereze în sfârșit acele proiecte de modificare și de înăsprire a pedepselor pentru cruzime, abandon și ucidere chiar a animalelor, dar, din păcate, în acest moment suntem foarte limitați.Cred, cu regret, că maximul pe care îl va putea primi acea persoană va fi o sancțiune contravențională de până la 3.000 lei”, a mai spus Ionescu.

Tudor Tim: Pisicile nu intră singure în portbagaj

Tudor Tim Ionescu a explicat și faptul că pisicile nu au cum să intre în portbagajul mașinii, însă există situații în care, din nevoia de căldură, pot intra la motor.„Ce a spus este o minciună sfruntată. Să spui că a intrat în portbagajul mașinii? Deci, în primul rând, pisicile nu pot intra în portbagaj. De obicei, ele intră la motor, nu de capul lor, ci pentru că atunci când sunt temperaturi foarte scăzute, motorul mai rămâne cald o perioadă de timp după oprire. Nici măcar când plouă nu intră la motor, ci se adăpostesc dedesubt”, a încheiat Tudor Tim Ionescu, pe Facebook.