Sari la conținut
Home » Faith, pisici celebre. Pisica cu percepție extrasenzorială

Faith, pisici celebre. Pisica cu percepție extrasenzorială

Faith, pisici celebre. Pisica cu percepție extrasenzorială propășită în 1936 în Biserica Sf. Augustin, din Londra, a  adus speranța enoriașilor loviți crunt de stihiile războiului

Liniștea locașului de cult a fost întreruptă de niște zgomote ciudate. Părintele Hanry Ross, mergând să vadă ce se întâmplă, a descoperit o pisică tărcată, fără stăpân, care se strecurase înăuntru bisericii în căutarea căldurii.

Sufletul iubitor al soției părintelui, Rosalind, a convins pe Hanry Ross să păstreze pisica și i-a dat numele de Faith (Credință).

În scurt timp, Faith a devenit grăsuță și a făcut o blană lucioasă, fiind îndrăgită de toți enoriașii. Pisica obișnuia să stea în spatele amvonului în timp ce părintele Henry își ținea predicile.

Faith

Spectrul războiului a apărut la orizont în anul 1939, iar în august 1940, Londra se transformase deja într-un loc întunecat și periculos. Liniștea Bisericii Sf. Augustin fiind și ea stricată. Germania trimitea permanent peste Londra bombardiere care împrăștiau panica și moartea.

În această perioadă, plină de nesiguranță, Faith a devenit mai plinuță decât de obicei. Așa cum era de așteptat, totul s-a lămurit când un pisoiaș alb cu urechi negre a apărut în coșul lui Faith.

Cei apropiați Bisericii Sf. Augustin au sărbătorit momentul și au numit pe noul venit Panda.

Faith părăsește căldura coșului împreună cu Panda

La începutul lunii septembrie, Faith, luându-l pe micul Panda de ceafă și-a părăsit pe neașteptate căldura coșului și s-a mutat în pivnița plină de praf și de umezeală.

Cu blândețe, Părintele Henry, nedumerit de gestul pisicii, l-a dus înapoi pe pisoi la etaj, cu Faith ținându-se după el și protestând zgomotos.

Nu a durat mult și Faith se întorsese cu Panda la noul ei loc din pivniță. După câteva încercări de a o convinge că ar fi mult mai bine pentru Panda și ea să rămână în vechiul ei culcuș, Părintele Henry Ross a cedat și a ajutat-o pe Faith să-și încropească un culcuș în pivnița umedă.

In noaptea de 9 septembrie, sirenele încep să sune, un nou atac aerian se abătea asupra Londrei. Familia Rass a plecat spre adăpostul antiaerian și și-a petrecut noaptea acolo cu mai mulți enoriași.

Cele mai mari temeri ale acestuia s-au adeverit odată cu venirea zorilor. Biserica sa și multe alte clădiri fuseseră distruse, tot ce rămăsese din  Sf Augustin era turla.

Faith și Panda fuseseră înăuntru, îngrozit, părintele Henry a început să exploreze molozul, deși acoperișul distrus al turlei risca să cadă peste el.

Părintele a ignorat chemările pompierilor și a continuat să o caute pe Faith

Ignorând chemările pompierilor din apropiere, care îl avertizau în privința pericolului, Părintele Henry a continuat să caute în rămășițele fumegânde, strigând-o pe Faith.

Un mieunat slab a răzbătut de sub dărâmături. Dând la o parte lemnele prăfuite, Henry a găsit-o pe Faith alăptându-l pe Panda, micul pisoiaș.. La scurt timp după ce au fost scoși turla bisericii s-a prăbușit.

Maria Dickin, fondatoarea premiului PDSA Dickin pentru curaj, i-a oferit o medalie specială de argint lui Faith în cadrul unei ceremonii la care a participat și Arhiepiscopul e Canterbury.

Povestea lui Faith, o poveste despre rezistență și supraviețuire, le-a adus speranța enoriașilor loviți crunt de stihiile războiului.

Faith s-a întors să stea sub amvonul bisericii Sf. Augustin. Acum, o fotografie a acesteia se găsește pe zidul capelei.

Etichete: