De 1577 Vizualizari

Evolutia catorva rase de caini, de-a lungul a 100 de ani

Cainii au trait alaturi de oameni timp de mii de ani, iar rasele nu au ramas neschimbate de-a lungul timpului.

Cu toate ca putem doar ghici cum aratau prietenii patrupezi in trecut, comparativ cu cei din prezent…cand unele rase s-au schimbat de nerecunoscut din cauza influentei umane.

Bulldog Englez

1

Potrivit descopera.ro, care citeaza ca sursa brightside.me, acest caine a devenit acum mai masiv si voinic. Pieptul a devenit mai lat, picioarele mai scurte, iar botul mai aplatizat. Bulldog-ul are, de asemenea, mai multa piele care se aduna in cute pe corpul sau. Din pacate, Bulldogul modern sufera de o serie de probleme de sanatate, iar durata medie de viata a rasei este de sase ani.

Basset Hound

2

Corpul acestui caine a devenit mai mic, picioarele din spate s-au scurtat, iar urechile sunt mult mai lungi acum decat cu 100 de ani in urma. Fata si picioarele cainelui au devenit mai scurte, iar pielea are mai multe pliuri.

Boxer

3

Boxerii au botul mai scurt si mai orientat in sus. Si proportiile corpului s-au schimbat usor.

Bull Terrier

4

Astazi, acesti caini au ajuns sa aiba un craniu foarte diferit ca forma decat semenii lor de acum un secol. Botul a devenit mai lung, falcile au devenit mai mari, iar forma craniului s-a schimbat considerabil. Acum, corpurile Bull Terrierilor sunt mai mici si mai puternice.

West Highland White Terriers sau Westie

5

Diferentele pot fi usor depistate. Blana a devenit mai lunga, deasa si dreapta, iar firul de par mai gros.

Doberman Pinscher

6

Acesti caini au pierdut putin din masivitate, iar capul lor a devenit mai neted acum. Urechile le sunt mai scurte, ia cainii sunt mai putin agresivi decat erau cu ani in urma.

Irish Setter

7

Aceasta rasa nu s-a schimbat prea mult in cei aproape 150 de ani (imaginea din stanga a fost facuta in 1879). Cainii din rasa Irish Setter au devenit doar un pic mai subtiri si mai usori, iar blana a devenit mai deasa.

German Shepherd sau Ciobanescul german

Cainii din aceasta rasa au devenit mai mari, iar blana lor a devenit mai lunga si deasa. Scheletul i s-a modificat, iar corpul este mai mic si pieptul mai lat.

8

Rottweiler

9

Rottweilerii moderni sunt de culoare neagra, cu pete rosu-maronii bine definite pe bot, falci, sub ochi, pe partea de jos a pieptului si pe picioare. Blana este mai groasa acum, iar cozile nu le mai sunt amputate.

Saluki (Greyhoundul persan)

10

Cainii din rasa Saluki au devenit mult mai inalti si mai slabi. Picioarele au devenit mai lungi si foarte subtiri, la fel si urechile s-au lungit.

Teckelul sau Dachshund care inseamna „cainele-bursuc”, in limba germana

Acesti caini au acum un bot si corp mai lung, pieptul s-a marit putin, iar picioarele din spate sunt mult mai scurte.

11

Terrier Airedale

12

Aceasta rasa a devenit doar mai zburlita si pufoasa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X