De 595 Vizualizari

Europenii au mancat carnea cailor de la Letea?

Scandalul abia incepe!

 

Organizatia internationala pentru protectia animalelor VIER PFOTEN se declara scandalizata de lipsa de control legal asupra etichetarii produselor din carne, fapt ce a permis ca importante exporturi de carne de cal sa ajunga pe rafturile magazinelor din Europa sub forma de lasagna “cu carne de vita”. Majoritatea consumatorilor din Europa refuza sa consume carne de cal din motive etice, preferand in schimb sa se bucure de compania acestor animale. 

 

Etichetarea produselor din carne de vita trebuie sa informeze consumatorii UE despre locul in care s-a nascut, a fost crescut si apoi a fost sacrificat animalul.  Printr-un sistem eficient de verificare si inspectii, identificarea si etichetarea ar trebui sa fie corecta. “In cazul de fata nu doar ca s-a piedut trasabilitatea carnii, ci s-a produs si un amestec de doua specii de animale. Etichetarea carnii de vita trebuie sa includa mai multe informatii si sa fie mai bine supravegheata. VIER PFOTEN cere ca eticheta de pe produse din carn de la toate speciile sa includa locul nasterii, ferma in care este crescut animalul si locul in care este abatorizat,. Controalele ar trebui sa aiba loc sistematic si sa fie transparente”, a declarat Gabriel Paun, director de campanii la VIER PFOTEN International.

 

 

In luna mai 2011, VIER PFOTEN a oprit un TIR care transporta ilegal la abator 54 de cai salbaticiti prinsi prin metode extrem de dure la Letea. Animalele au fost tratate si ingrijite de specialistii VIER PFOTEN, fiind aduse inapoi la Letea dupa circa 3 luni. Imediat dupa scandalul national produs de acest incident, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si Siguranta Alimentelor a emis un ordin prin care este strict interzis orice transport de cai salbaticiti din zona Letea catre abatoare. Acest ordin este valabil in continuare. „Investigatia noastra va arata daca animalele sacrificate pentru produsele implicate in scandal provind din Letea sau nu. O astfel de posibilitate ar reprezenta un important semnal de alarma pentru institutiile insarcinate cu aplicarea legii”, avertizeaza Paun.

 

In acest context, VIER PFOTEN tine sa atraga atentia ca nici un responsabil al Directiei Sanitar-Veterinare Tulcea nu a fost tras la raspundere pentru transportul de cai catre abator din 2011, in ciuda evidentelor incalcari ale legii.

 

 

 

4 Comentarii

  1. Cine spune ca in mai 2011 transportul de cai de la Letea era ilegal ? Vier Phootem ? Cine a admis o astfel de organizatie pe teritoriul Rrominicai ? Cati securei sunt in ea si celegatura are cu generalii de militie din MAI ? Cate fonduri europene delapideaza curent ?
    Pe ce baza legala a dat ANSVSA ordinul de interdictie de sacrificare a cailor din Delta ? Cati dintre caii de aoclo sunt bolnavi ? A facut ANSVSA un astfel de studiu, sau incompetentii aia dau doar din birouri ordine fara acoperire legala ?

    • Oi fi si tu vreun mic braconier de cai securist care si-a primit partea si acum arunca cu noroi.

      Caii aia nu erau domestici, nu i-a crescut nimeni pentru a fi sacrificati, delta e rezervatie naturala, chestia asta a fost nu doar imorala ci si ilegala.

  2. Duduie, cred ca nu esti iapa, cresti ca esti o scroafa, care nu stie carte dar are gura mare. Daca tu permiti ca niste amarati de cai sa fie maltratati asa ca vrei tu, asa poti sa sacrifici toate animalele de pe glob ca au virusi, cred ca si mata ai un virus mare dar la cap, care se numeste Tampenie. Ai grija sa nu dai mai departe.

  3. Securista, ai facut de rahat Romania in Europa trimitand caii aia nevinovati la abator, acum te iei de ONG-uri, comunisto bai Yapa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X