Sari la conținut
Home » Ești sănătos dacă ai un cățel de companie?

Ești sănătos dacă ai un cățel de companie?

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Ești sănătos dacă ai un cățel de companie? Compania unui animal de companie nu aduce doar bucurie și distracție, ci și numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală a stăpânului său.

Cercetările efectuate în Statele Unite au evidențiat mai multe moduri în care animalele de companie influențează pozitiv starea de sănătate a oamenilor.

Ești sănătos dacă ai un cățel de companie?

Unul dintre avantajele notabile este impactul pozitiv asupra tensiunii arteriale. Persoanele care au câini sau pisici au prezentat niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale în comparație cu cei fără animale de companie.

Se pare că interacțiunea cu animalele de companie contribuie la gestionarea stresului. Iar mai precis bătăile inimii revin mai rapid la ritmul normal în situații solicitante.

Studiile au arătat, de asemenea, că proprietarii de animale de companie se descurcă mai bine în gestionarea stresului general.

Aceștia au avut nevoie de mai puține consultații medicale și au absentat mai puțin de la muncă din cauza bolilor.

Activitatea fizică a persoanelor care au animale de companie a fost mai mare, fapt ce contribuie la o stare generală de bine și la menținerea unei sănătăți mai bune.

Bucuria adusă de animalele de companie nu se rezumă doar la momentele amuzante petrecute alături de ele

Pe lângă beneficiile fizice, animalele de companie încurajează și socializarea.

Persoanele mai retrase sau introvertite au șansa de a deveni mai prietenoase și deschise social atunci când petrec timp cu un companion necuvântător.

Interacțiunile cu animalele reduc sentimentul de singurătate și izolare, oferind o formă de conexiune și comunicare.

Astfel, bucuria adusă de animalele de companie nu se rezumă doar la momentele amuzante petrecute alături de ele. Ci se extinde și asupra sănătății generale a stăpânilor lor.

Este important să recunoaștem contribuția semnificativă pe care o au animalele de companie în îmbunătățirea calității vieții noastre, conform clickpentrufemei.ro.