Sari la conținut
Home » Este strigător la cer! Țara unde animalele de companie sunt confiscate cu forța și ucise

Este strigător la cer! Țara unde animalele de companie sunt confiscate cu forța și ucise

Este strigător la cer! Țara unde animalele de companie sunt confiscate cu forța și ucise

În situația de criză creată de pandemia de coronavirus, mulți oameni au adoptat animale de companie. La scurt timp, liderul suprem al Coreei de Nord le-a interzis nord-coreenilor să dețină un animal de companie. Ei sunt obligați să-i abandoneze, pentru a fi trimiși la Zoo sau în restaurante pentru a fi mâncați.

„Animalele sunt confiscate cu forța și ucise”

Deținerea acestora ar reprezenta un simbol al unei „tendințe corupte a ideologiei burgheze”, o formă de „decadență” occidentală, scrie New York Post, citând unul dintre principalele trei cotidiene sud-coreene, Chosun Ilbo.

„Oamenii obișnuiți cresc porci și vite în gospodăriile lor, dar înalții funcționari și bogații au câini de companie, ceea ce a provocat un anumit resentiment printre clasele inferioare”, relatează ziarul sud-coreean. Astfel gospodăriile cu câini sunt identificate să-și abandoneze patrupedele sau „animalele sunt confiscate cu forța și ucise”.

Deținătorii de câini îl „blesteamă pe Kim Jong Un în spate”, dar trebuie să se supună în ciuda voinței lor.

„Ideologia burgheză” nu ar fi decât un pretext pentru a putea fi strânși câinii și a rezolva astfel penuria de hrană din țară.

Potrivit ONU, până la 60% din populația nord-coreeană se confruntă cu penurii alimentare generalizate, ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse de Statele Unite.

Carnea de câine a fost considerată multă vreme ca o delicatesă în Peninsula Coreeană, deși tradiția de a mânca câini începe să piardă teren progresiv în Coreea de Sud.

Cu toate acestea, circa un milion de câini sunt crescuți anual în această țară pentru a fi consumați, scrie Daily Mail.