28Este PERICULOS? Îi permiți animalului tău de companie să te lingă pe față? Uite ce se întamplăProprietarii câinilor plini de afecțiune se expun unui risc major, pot dezvolta boli grave, chiar letale.Atunci când câinele este în plină vervă și dorește să își arate dragostea sau să te consoleze lingându-te ca pe pui al său, să știi că viața ta se poate afla în pericol.

Un expert a desființat mitul conform căruia gura unui câine este mai curată decât cea a unui om, potrivit The New York Post.Expertul în câini Marty Becker a spus: ”Trebuie doar să privești și să miroși, ca să înțelegi că așa ceva nu e adevărat.”

”Ei cotrobăie în tomberon. Pe noi ne ling pe față, când se întâlnesc între ei, se ling în dos.”Animalele prietenoase, care adoră să lingă fața stăpânului pot purta o lungă listă de bacterii, cu potențial dăunător omului.John Oxford, profesor în virusologie și bacteriologie la Universitatea Queen Mary din Londra, a explicat cum simpaticele animăluțe devin purtătoare de bacterii.

El a spus: ”Nu e de vină doar saliva. Câinii își petrec jumătate din viață cu nasul în diverse colțuri dubioase și iau contact cu o mulțime de bacterii, virusuri și germeni.”Bacteriile rezistente pot cauza o sumedenie de boli foarte periculoase pentru om, unele chiar mortale.CITIȚI CONTINUAREA PE doctorulzilei.ro