Lumea animalelor

Este extirparea ghearelor o soluție?

Este extirparea ghearelor o soluție? Această intervenție, cunoscută pe plan internațională sub denumirea de „declaw”, este privită de mulți proprietari de pisici ca fiind ceva obișnuit, fiind aplicată aproape la fel de des precum sterilizarea.

Procedura în sine constă în extirparea, sub anestezie generală, a ghearelor pisicii, împreună cu cea de-a treia falangă a fiecărui deget al lăbuțelor din față.

Este extirparea ghearelor o soluție?

O altă opțiune chirurgicală, mai puțin invazivă, constă în tăierea tendonului responsabil cu scoaterea și retragerea ghearelor. În acest caz, degetele animalului rămân intacte, dar pisica nu mai poate utiliza ghearele pentru a zgâria.

Unghiile continuă să crească, și este necesar să fie tăiate regulat. Deoarece pisica nu și le mai poate toci prin zgârierea obișnuită.

Majoritatea iubitorilor de pisici se opun operației de declaw, susținând că pisica poate suferi traume fizice și psihice în urma intervenției. Studiile din SUA, unde această operație este frecventă.

Arată că doar un mic procent dintre pisicile operate au avut probleme post-operatorii. Majoritatea acestor probleme fiind tranzitorii, cum ar fi infecții ușoare ale rănilor.

Zgârierea reprezintă atât o armă, cât și un mijloc de exprimare

Adevăratele probleme apar doar atunci când operația nu a fost executată corect, de cele mai multe ori atunci când a treia falangă nu a fost amputată complet, din articulație. Caz în care pisica poate rămâne cu dureri permanente la nivelul degetului respectiv.

Mulți dintre criticii declawing-ului susțin că această intervenție poate modifica personalitatea și comportamentul animalului. Deoarece zgârierea reprezintă atât o armă, cât și un mijloc de exprimare și comunicare între pisici.

Însă, arată că s-au înregistrat foarte puține cazuri în care pisicile operate au manifestat probleme de comportament sau au arătat semne de stres datorate noii situații.

Motivațiile pentru care majoritatea iubitorilor de pisici consideră declawing-ul o cruzime sunt evidente. Cu toate acestea, există situații în care argumentele în favoarea operației sunt mai puternice decât cele împotriva.

Prin experiența proprie, am conștientizat că există momente în care, analizând opțiunile disponibile, se ajunge la concluzia că declawing-ul poate fi cel mai bine pentru pisică, conform eva.ro.

Recent Posts

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă. Cei care au pisici nu…

2 săptămâni ago

Godzilla din Thailanda murit. Care este motivul decesului macacului

Godzilla din Thailanda a murit. Care este motivul decesului macacului. La vârsta de șase ani,…

3 săptămâni ago

Concluziile unei cercetări recente asupra corbilor

Concluziile unei cercetări recente asupra corbilor demonstrează că animalele au abilități asemănătoare cu cele ale…

3 săptămâni ago

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici în București

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici în București organizată, în luna iunie, de…

3 săptămâni ago

Pisica și pozițiile de dormit. Posibile probleme de sănătate

Pisica și pozițiile de dormit. Posibile probleme de sănătate dacă doarme în aceste poziții. Pisca are…

3 săptămâni ago

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie. Este bine ca să eviți să le…

3 săptămâni ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL