De 3989 Vizualizari

Eroul Dayko, cainele care a murit de epuizare dupa ce a salvat sapte persoane dupa cutremurul din Ecuador

Dayko a fost un caine, parte din corpul de pompieri al orasului Ibarra, din Nordul Ecuadorului, si a murit dupa o saptamana de epuizare, in care a cautat si a salvat victime de sub daramaturi în urma cutremurului devastator din aceasta tara, relateaza ziarul online spaniol ABC, citat de Agerpres.

Unitatea la care era repartizat patrupedul a anuntat ca, datorita eforturilor lui Dayko, a reusit sa salveze 7 persoane din provincia de coasta Pedernales, blocate sub daramaturi in urma seismului de magnitudine 7,8 grade, care a afectat Ecuadorul. Corpul de Pompieri din Ibarra a postat pe pagina sa de Facebook ca Dayko a murit din cauza oboselii, deshidratarii si diferitelor leziuni suferite in operatiunile de cautare printre daramaturi a supravietuitorilor. In pofida atentiei pompierilor si ingrijirii veterinarilor, Dayko a murit, dupa un infarct.

„Dayko era un caine din rasa Labrador in varsta de 4 ani, care a intrat la scoala canina in urma cu aproape 3 ani si jumatate si care a primit de-a lungul activitatii sale numeroase certificate nationale si internationale”, a scris seful unitatii din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

Dayko a fost ingropat in incinta unitatii, intr-o ceremonie la care au participat colegi pompieri si alti caini ai echipei de salvare.

dayko 1

dayko2

dayko3

dayko4

Un singur comentariu

  1. Luminita David spune:

    Asadar,cine se poate sacrifica pentru un om? …

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X