Sari la conținut
Home » Epagneul francez / Spaniel francez, Prepelicar francez, Epagneul Francais, Setter francez

Epagneul francez / Spaniel francez, Prepelicar francez, Epagneul Francais, Setter francez

  • de


Greutate: 20 – 25 kg
Inaltime: 54 – 61 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Este o rasa foarte veche si este stramosul tuturor cainilor francezi de aceeasi grupa. Reprezentari ale acestui caine se gasesc in numeroase scene de vanatoare ale scolii de pictura flamanda si olandeze. Foarte iubit pana in secolul al XIX-lea cand atentia a fost indreptata spre cainii englezi, a fost restabilit in secolul al XX-lea. Este mai cunoscut in Franta.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare, puternic, robust, suplu. Capul este nu prea mare, craniul este rotund, botul destul de lung si lat, nas mare si maro. Ochii sunt destul de mari, caprui inchis. Urechile lungi, prinse in linie cu ochii, rotunjite la varf si putin indoite sunt acoperite cu par lung si ondulat. Coada destul de lunga are par lung si ondulat, aspect de sabie si e tinuta lasat sau cel mult orizontal. Blana este impermeabila si are un par fin, de lungime medie, des, mai mult sau mai putin ondulat si care formeaza franjuri la urechi, gat, picioare si coada. Culoarea este alba cu pete mari maro si poate avea sau nu pete mici maro.

Personalitate Este un caine inteligent, energic, vioi si jucaus, dar calm. Ascultator si devotat stapanului, este iubitor si afectuos cu copiii, prietenos chiar cu strainii, dar latra daca simte pericolul. In rest latra destul de putin. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata regulat pentru a indeparta firele de par moarte, pentru a nu se incalci si pentru a-si pastra aspectul frumos. Trebuie taiat parul crescut in exces din urechi si dintre pernutele de la picioare.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel destul de ridicat de activitate caruia ii place sa faca miscare multa, sa fie ocupat. Este recomandat persoanelor active, tip sportiv si care au timp pentru a se ocupa de caine, sa-l scoata la plimbari lungi, la inot, sa faca aport daca este posibil sa mearga la vanatoare. Poate fi tinut si intr-un apartament dar mai bine se simte intr-o curte ingradita si lasat liber.

Dresaj Dresajul acestui caine este usor de facut pentru ca este ascultator si vrea sa faca pe plac stapanului. Dresajul trebuie sa fie consecvent, echilibrat, bland si afectuos.

Utilitate Poate vana pasari in orice teren (mlastini, ape repezi). Este un bun pontator si aportor si un bland si placut companion.