Emoționant! Câine diagnosticat cu o tumoră pe creier. Stăpâna: ”Am fost devastați când am primit vestea!”

Când Claude, un câine din rasa Golden Retriever, avea 7 ani, medicii veterinari i-au depistat o tumoră pe creier. Stăpânii au fost devastați. S-au mobilizat repede pentru că animalul lor de companie trebuia salvat.

„Am fost devastați când am primit diagnosticul”, a mărturisit Anita, care a dezvăluit: ”Claude a fost cu noi de când avea nouă săptămâni și întotdeauna a fost vesel”, a mai povestit ea.

Medicii veterinari i-au recomandat câteva ședințe de radioterapie, însă salvarea lui a venit de unde nici nu se gândeau.

Anita și Ian au auzit de o nouă modalitate de tratament, cunoscută sub numele ”Linear accelerator” și au dorit să afle mai multe detalii.

Astfel, simpaticul patruped a avut noroc să fie trata de specialiști de la The Royal School of Veterinary Studies in Edinburgh and Southfields Veterinary, devenind primul câine tratat cu această tehnică din Marea Britanie.

Acum, după ce și-a încheiat ședințele de radioterapie, câinele a fost sărbătorit de veterinari, iar imaginile inedite au făcut furori pe internet.

Emoționant! Câine diagnosticat cu o tumoră pe creier. Stăpâna: ”Am fost devastați când am primit vestea!”

Claude este unul dintre câinii tratați cu această tehnică – radioterapie stereotactică, procedură utilizată pe pacienții care suferă de cancer, fiind o modalitate prin care se administrează cu precizie doze mari de iradiere la volumul ţintă, reducând doza primită de ţesuturile de vecinătate.

Acum, stăpânii acestuia nu-și doresc decât ca patrupedul lor să-i bucure în continuare și să alerge fericit în jurul casei.

https://www.instagram.com/p/CFXl6ELJ6WU/?utm_source=ig_web_copy_link