Sari la conținut
Home » Dulce = otravă: cum distruge zaharul sănătatea câinelui tău

Dulce = otravă: cum distruge zaharul sănătatea câinelui tău

Dulce=otravă: cum distruge zaharul sănatatea câinelui! Gustare dulce nu trebuie sa fie niciodata parte din dieta cainelui tau. Zaharul, indiferent în ce formă, este dăunător, mult mai nociv, decat este pentru oameni.Dulce = otravă. Mai jos vă prezentăm 6 motive pentru care cainele tau NU trebuie sa mănance zahar, potrivit mobilepet.ro.

  1. Zaharul din dulciurile procesate produce probleme la stomacDaca vrei sa eviti episoadele de voma sau diaree, atunci e necesar sa eviti sa ii oferi cainelui tau dulciuri.Cantitatile mari de zahar din acestea distrug echilibrul microorganismelor din sistemul digestiv, cauzand voma sau diaree, chiar si foarte severe.
  2.  ToxicitateCiocolata si indulcitorii artificiali (xylitol) care se gasesc in multe dulciuri „fara zahar” pot fi foarte toxice pentru caini.Toxicitatea ciocolatei asupra organismului cainilor este bine cunoscuta si poate produce de la diaree, voma, crestrea pulsului, spasme musculare, pana la convulsii severe.
  3. Probleme dentare. Da, la fel ca si la oameni, zharul produce si la caini probleme dentare. Zaharul determina cresterea aciditatii la nivelul gurii, ceea ce determina pierdere de minerale.
  4. Crestere in greutate. Zaharul rafinat inseamna, de fapt, foarte multe calorii goale. Daca micul tau prieten primeste constant dulciuri, va lua in greutate si va dezvolta multe alte probleme din aceasta cauza. Obezitatea la caini este o problema foarte comuna, care atrage dupa sine afectiuni grave ca: probleme cardiace, probleme de articulatii, letargie, probleme respiratorii – toate acestea afectand grav calitatea vietii cainelui
  5. Schimbari ale metabolismului. Zaharul cauzeaza cresterea secretiei de insulina, de care corpul are nevoie pentru a procesa zaharul din sange. Insulina are multe efecte asupra altor hormoni din corp care pot modifica tonusul muscular, depozitele de grasime, sistemul imunitar, sau nivelul de energie.
  6. Diabet. In conditiile unei cresteri constante in greutate, riscul de a dezvolta diabet de tip II, creste si el.