Sari la conținut
Home » Dreptate pentru cei patru pui de ciobănesc abandonați într-un sac! Noua pedeapsă pe care a primit-o femeia

Dreptate pentru cei patru pui de ciobănesc abandonați într-un sac! Noua pedeapsă pe care a primit-o femeia

  • de

Dreptate pentru cei patru pui de ciobănesc abandonați într-un sac! Noua pedeapsă pe care a primit-o femeia.

Pedeapsa inițială a fost una extrem de ușoară!

Femeia fusese sancționată inițial cu avertisment, însă cei de la asociația „Casa lui Patrocle” au reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, iar cercetările au fost continuate, ulterior polițiștii anunțând că au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Reamintim că acești pui de ciobănesc au fost abandonați într-un sac de rafie și aruncați chiar la poarta sediului asociației, din comuna Dărmănești.

Potrivit Monitorul de Suceava, femeia a fost identificată după ce au fost vizionate imaginile filmate de camerele de supraveghere instalate la Asociația „Casa lui Patrocle”. Este vorba de o localnică în vârstă de 40 de ani. Din cauza hipotermiei ori a impactului cu solul unul dintre pui a murit.

Mesajul postat pe Facebook, pe pagina Asociației „Casa lui Patrocle”:

„Au avut înregistrarea, ba le-am sugerat și cine este autoarea, le-am explicat chiar și unde anume se încadrează fapta din punct de vedere legal! Le-am ușurat munca! Pe românește le-am făcut ”neoficial” noi ancheta! Ca să aflăm cu stupoare că tot ceea ce-au făcut este să aplice un avertisment, atât. Nici măcar o amendă minimă – așa măcar de bun simț. Și din respect pentru munca noastră! De parcă ar fi plătit amenda din buzunarele lor! Faptul că s-a aplicat un avertisment în fața unei infracțiuni și a unei fapte penale – este un mod exemplar de a încuraja abandonul. Moment în care ne plângem că toata țărișoara asta este plină de pui și de câini abandonați. 99% dintre abandonurile din România nu se pot proba, nici pedepsi. Iar acum când am avut toate argumentele servite pe tavă, ne-am luat un ignore elegant”.