Sari la conținut
Home » Dragostea pentru animalele de companie nu are limite! 1300 de câini crescuți de o bătrână

Dragostea pentru animalele de companie nu are limite! 1300 de câini crescuți de o bătrână

  • de

Dragostea pentru animalele de companie nu are limite! 1300 de câini crescuți de o bătrână.

O pensionară din China are în grija sa peste 1300 de câini!

Povestea fericită a început în urmă cu 20 de ani. Wen Junhong a găsit un mic exemplar de Pechinez, abandonat pe o stradă din metropola Chongqing. De atunci, ea a oferit adăpost unui număr tot mai mare de câini pierduţi.

Aceste animale sunt rareori sterilizate, ceea ce sporeşte presiunea asupra adăposturilor de animale.

În vârstă de 68 de ani, ea îşi dedică tot timpul, economiile şi fiecare cameră din casa ei din sud-vestul Chinei pentru a îngriji peste 1.300 de câini fără stăpân, potrivit AGERPRES.

„Este important să ai grijă de aceşti câini. Pământul nu este creat doar pentru oameni, el aparţine şi tuturor animalelor. Unii oameni cred că sunt nebună”, a declarat femeia.

Potrivit asociaţiei Animals Asia, în condiţiile în care China nu are o lege privind protecţia animalelor, în ţară există zeci de milioane de câini şi pisici fără stăpân.

Wen Junhong găseşte cu regularitate noi animale abandonate în faţa casei sale şi primeşte „în fiecare zi cereri de ajutor”. La 68 de ani, pe lângă 1.300 de câini, ea oferă adăpost pentru o sută de pisici, patru cai, iepuri şi păsări.

Ziua femeii începe la 4 dimineaţa, cu sarcina grea de a curăţa între 20 şi 30 de găleţi de excremente. Ea pregăteşte apoi 500 de kilograme de mâncare, pe care o găteşte singură într-o oală uriaşă. Fiecare cameră din casa ei cu un etaj este plină de cuşti îngrămădite una peste alta. Clădirea este ultima locuinţă a doamnei Wen, forţată să se mute de mai multe ori, în urma plângerilor vecinilor.

Femeia a reușit până acum să îngrijească animalele prin împrumuturi bancare și vânzarea locuinței sale, pe care a primit aproximativ 7.500 euro. Economiile au fost consumate, astfel că ea are nevoie urgentă de donații.

Vestea bună este că, datorită rețelelor sociale, procesul de donare și ajutor este mult mai eficient, iar ea poate continua cu ceea ce iubește să facă, ajungând la recordul de peste 1300 de câini crescuți.