Sari la conținut
Home » Dormitul cu animalul de companie, între avantaje și dezavantaje

Dormitul cu animalul de companie, între avantaje și dezavantaje

Ce visează patrupezii noștri?

Dormitul cu animalul de companie, între avantaje și dezavantaje. Ce se întâmplă cu sănătatea noastră atunci când dormim cu cățelul în pat?

Iubitorii de animele obișnuiesc adesea să adoarmă în pat cu animalele lor de companie, pisici și căței deopotrivă, însă puțini sunt conștienți de beneficiile extraodinare pentru organism pe care îl are acest obicei, conform Daly Star.

Dormitul cu animalul de companie, între avantaje și dezavantaje

Iubitorii de animele admid faptul că împărțitul patului cu cățelul de companie aduce „îmbunătățiri semnificative asupra sănătății fizice cât și psihice, îmbunătățește contactul social și scade percepția de singurătate, acesta din urmă fiind unul dintre principalii factori care declanșează depresia.

Ce se întâmplă cu sănătatea noastră atunci când dormim cu cățelul în pat?

„Nu există niciun motiv pentru a interzice pisicilor sau altor animale de companie să se cuibărească împreună. Deși sunt specii diferite, aceștia pot petrece timp de calitate odihnindu-se împreună cu dumneavoastră. Așa că dacă aveți o gospodărie cu mai multe animale de companie, toți s-ar putea bucura de un somn la comun. Dormitul alături de un prieten blănos poate aduce „îmbunătățirea sănătății, contactul social și scăderea percepției de singurătate. E ca o terapie miraculoasă”, spune dr. Jacqueline Boyd.

Medicul a declarat că poate somnul alături de prietenul blănos aduce un plus foarte important de siguranță și chiar căldură atât fizică cât și sufletească.

Mai mult de 80% dintre căței preferă să fie aproape de oameni pe timpul nopții. Aceștia, chiar dacă dorm au un simț dezvoltat și pot reacționa foarte rapid în cazul în care stăpânul se află într-un pericol iminent în timpul nopții.

Dejavantajele dormitului cu animalul de companie dacă ignorați igiena acestuia

Totuși există și dezavantaje în cazul în care ignorați igiena animalului de companie. În blana acestiua se pot ascunde diferite insecte și paraziți ca ne pot afecta sănătatea în cazul în cazul în care suntem expuși contactului cu acestea.

Este vital ca atunci când dețineți un animal de companie în casă să vă asigurați că are toate vaccinurile la zi, că animalul este hrănit corescunzător și verificați atent și cât mai des posibil blănița prietenului necuvântător pentru a evita situațiile neplăcute.