Sari la conținut
Home » Dog de Bordeaux / Mastiff Francez

Dog de Bordeaux / Mastiff Francez

  • de


Greutate: 45 – 60 kg
Inaltime: 58 – 70 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Este unul din cei mai vechi caini francezi, stramosii lui fiind cainii de lupta romani (Pungaces); a fost folosit la ocrotirea cirezilor de ursi si lupi, la paza macelariilor si a carciumilor, dar si la sporturi sangeroase – lupte intre caini sau cu tauri, ursi si alte animale salbatice, castigandu-si o faima de gladiator temut. Este raspandit atat in Europa cat si in SUA.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, musculos. Are corpul mai mult lung decat inalt, cu aspect suplu, atletic, iute in miscari. Capul este mare, lat, cu un bot scurt, un nas carn si mandibula proeminenta. Urechile sunt de marime medie, rotunjite la varf si lasate. Pielea de pe fata face cute in jurul ochilor si a botului,  ceea ce-i confera un aspect de temut. Blana are un par scurt, fin, moale, bine lipit de corp, de culoare rosu-mahon sau maron-roscat cu masca neagra sau de aceeasi culoare ca si corpul. Poate avea o pata alba pe piept.

Personalitate Este un caine impunator, inteligent, vigilent, foarte curajos, calm, echilibrat, latra putin, curios si mandru. Este foarte devotat si atasat de stapan si familia acestuia. Strainii nu sunt primiti decat cu acordul stapanului. Este protector si tolerant cu copiii. Socializat de mic accepta alte animale din gospodarie dar manifesta o atitudine dominatoare fata de alti caini.

Ingrijire Blana acestui caine necesita un periaj regulat doar in perioada de naparlire. Trebuiesc curatate frecvent cutele de pe fata pentru a nu aparea infectii. Daca este cald, are tendinta de a saliva. Nu trebuie tinut sub un soare puternic deoarece pot face insolatie.

Conditii de viata Cel mai bine se simte in aer liber cu spatii pentru miscare alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor. Se poate acomoda si intr-un apartament pentru ca are un nivel mediu de activitate, daca i se asigura plimbarile zilnice combinate cu perioade regulate de joaca si alergare de cateva ori pe saptamana. Are nevoie de dresaj si socializare.

Dresaj Dresajul trebuie facut de o persoana cu experienta si trebuie sa fie echilibrat, consecvent si facut cu o voce calma, blanda. Trebuie laudat si incurajat atunci cand comenzile sunt executate corect. Ofera mult devotament si afectiune si simte nevoia sa primeasca aceeasi afectiune din partea stapanului.

Utilitate Este un excelent caine de paza si protectie. Datorita atitudinii sale calme, echilibrate si a devotamentului deosebit este un bun si afectuos companion in pofida mastii sale fioroase.