De 1301 Vizualizari

Dodo pleacă la ţară, la Furnica (idila din Axintele)

Viaţa mea cu Dodo (IV) Editorial scris de jurnalistul Horia Tabacu

Stă cuminte în maşină. Chiar doarme şi tresare numai dacă mergem prea repede. Ştie că are curtea lui în care fuge,  miroase cât vrea şi face toate prostiile posibile. Are găini şi recent puişori, de care nu prea se apropie, parcă din infatuare. Acolo , în Ialomiţa, unde este căsuţa lui,  Dodo poate trece drept un Englezoi. Nu mai este nici un câine aşa şi nici nu a mai fost. “Iubita ” lui Furnica, o căţeluşă de un an este localnică. Ea s-a născut acolo în curte. Îşi cunoaşte foarte bine meseria şi nimeni-străin nu iese nemuşcat. Deşi Englezoiul dă din coadă la toată lumea a început să înveţe ce trebuie făcut la ţară. Latră la tot ce mişcă pe Islaz pentru că se ia după ialomiţeancă. Se înţeleg la mâncare şi se joacă toată ziua.

Din când în când Dodo cade pe gânduri. Probabil, acolo în curte sunt nişte mirosuri fascinante pentru el. Vântul poartă “miresme” de fiare sălbatice, păsări şi reptile de tot felul umblă prin pădurile din apropiere. Zona este sălbatică, foarte rar trece câte o maşină pe şosea.

Câteodată Furnica este primită şi ea în casă, alături de Dodo. Stă cuminte, parcă nu-i vine să creadă. Până la urmă Englezoiul a reuşit să clintească obiceiul locului, unde câinii stau numai în coteţ.

2 Comentarii

  1. Animalele domestice , mai ales cainele, ne-au fost date de Dzeu mai aproape ca sa ne invete ce inseamna OMENIA.Acuma nu avem animale ca le omoram des si cu multa placere….sa dispara!!ei simt neoamenii si- musca!!

  2. donBazil spune:

    Eu merg de câteva ori pe an la Sudiţi,sau Crăsanii de jos,cum îi spune oficial. La Balaciu fac dreapta, trec pe lângă mănăstrirea Crăsani, urc ,,şuviţa”,fac iar la dreapta şi ,,aterizez” în Crăsani.De multe ori vin înapoi prin pădurea de la Axintele, cobor la Bărbătescu, Axinte… , apoi mai departe şoseaua e plină cu ţigani care stau mai mereu aproape de şosea, puşi pe scandal! La Axintele aveam nişte rude,,,a lu Geaboca şi altu poreclit,,Ghimizdroc” provenit din Alexeni!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X