De 227 Vizualizari

Dobrania, catelul oferit de Rusia pentru a-l inlocui pe Diesel, gata pentru Franta!

Dobrania, un catel ciobanesc german oferit de Rusia, Frantei, pentru a o inlocui pe Diesel, o catea politista ucisa in asaltul impotriva presupusului organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris, era asteptat zilele trecute, in Franta. Catelul va fi remis unei unitati de elita a politiei.

Dobrania, care poarta acest nume pentru a-l omagia pe legendarul cavaler medieval rus, Dobrania Nikitici, fusese inmanat, pe 7 decembrie 2015, la Moscova, ambasadorului Frantei in Rusia, Jean-Mauruce Ripert, in cadrul unei ceremonii. Insa, animalul a trebuit sa mai ramana o vreme in Rusia, pentru a fi supus controalelor veterinare si carantinei.

dobrinia

Diesel – cateaua-erou a Frantei, de sapte ani, a fost ucisa, pe 18 noiembrie 2015, in asaltul unui apartament din cartierul Saint-Denis din nordul Parisului, in care se baricadasera trei jihadisti, intre care si Abdelhamid Abaaoud, unul dintre protagonistii-cheie ai atentatelor care au facut 130 de morti la Paris.

Donarea de catre Rusia a Dobraniei intervine in contextul unei ameliorari a relatiilor franco-ruse, marcata de vizita facuta la sfarsitul lunii noiembrie de presedintele Francois Hollande omologului sau, Vladimir Putin.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X