1082 Vizualizari

Din pacate, in fauna salbatica a Romaniei au aparut specii noi – ursi si mistreti fara picioare…

Monitorizarea faunei salbatice cu ajutorul camerelor foto, in cadrul proiectului WolfLife – a dezvaluit, potrivit celor implicati in proiect, „inca o data, fata cruda a realitatii din padurile carpatice”. Acestia afirma ca, „braconajul animalelor salbatice a atins intensitati nebanuite sub atenta supraveghere a celor care trebuiau sa-l combata. In aceasta “liniste” ruleaza drama animalelor schilodite in capcane cu falci si laturi facute din sufe metalice. Un urs si un porc mistret, ambii cu membrele amputate complet din cauza acestor acte crude de braconaj, se chinuie sa supravietuiasca in padurile vrancene”, afirma cei de la WolfLife.

Proiectul, derulat de APM Vrancea, in parteneriat cu ACDB, APM Covasna si APM Harghita in perioada 01.07.2014 – 30.04.2018 are ca obiectiv implementarea celor mai bune practici pentru conservarea in-situ a speciei Canis lupus la nivelul Carpatilor Orientali si cuprinde 18 situri Natura 2000, raspandite pe arealul a 6 judete: Vrancea, Harghita, Covasna, Neamt, Bacau si Mures. In cadrul proiectului va fi evaluata starea de conservare a speciei si marimea reala a populatiei de lup de pe teritoriul celor 6 judete.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X