Sari la conținut
Home » Dilema iubitorilor de animale a fost elucidată. E bine sau nu e bine să adopți un câine?

Dilema iubitorilor de animale a fost elucidată. E bine sau nu e bine să adopți un câine?

Dilema iubitorilor de animale a fost elucidată. Dilema iubitorilor de animale a fost elucidată. E bine sau nu e bine să adopți un câine? Mulți oameni își doresc un animal de companie, dar gândul le mai zboară din când în când la sănătatea lor și atunci renunță la această doleanță.

E bine sau nu e bine să adopți un câine? Această dilemă a fost elucidată de oamenii de știință.  Adopția unui patruped are efecte benefice asupra sănătății stăpânilor.

Într-adevăr, un animal de companie necesită foarte multă responsabilitate. Practic, viața lor depinde 100% de stăpân, însă cercetătorii au descoperit că animalele de companie pot fi un adevărat medicament pentru inimă. În special pentru persoanele care au experimentat atacuri de cord sau accident vascular cerebral.  Compania unui câine a fost asociată cu o sănătate mai bună a inimii și o viață mai lungă, potrivit ahajournals.org.

Mai exact, stăpânii de câini au mai multe șanse să aibă un stil de viață activ și sănătos, care promovează sănătatea inimii. Îngrijirea unui câine presupune plimbări lungi, program de masă și momente de joacă și mângâiere, care reduce stresul și anxietatea stăpânilor de câini.