De 603 Vizualizari

diabet pisica

Buna ziua, am un motan in varsta de 5 ani si 9 luni la exotic short hair, Luni am efectuat o serie de analize deoarece a slabit, bea multa apa,tusea si voma imediat ce ingurgita (era o spuma albicioasa nemirositoare), urineaza mult. Rezultate analize: CHOL 353 mg/d, GLU 356 mg/dl, HCT 45,5, HGB 15,3 mg/dl, restul analizelor sunt in limite normale. S-a efectuat si o ecografie abdominala dar nu s-a depistat nimic. Am cumparat glucometru si l-am analizat acasa – GLU 376, Intrebarea mea este daca trebuie trecut pe insulina si cum se poate determina daca este sau nu insulinodependent. Veterinarul mi-a recunoscut ca nu a mai avut niciun caz de diabet la pisica.

Raspunsul veterinarului:

Buna ziua,

După analizele indicate, într-adevăr, reiese ca motanul suferă de diabet şi este insulinodependent. Totodată, fără o examinare clară nu vă pot da sfaturi în privinţa administrării de insulină sau a altor tratamente.

Rata cazurilor de diabet la pisici este foarte mare, aşa că vă sfătuiesc să vă adresaţi unui specialist. În clinicile Facultăţilor de Medicină Veterinară ajung, săptămânal, zeci de pisicuţe cu această problemă.

Va doresc multă sănătate!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X